Vein ja asettelin hinnoittelemani vaatteet, pari kenkäparia ja neljä käsilaukkua myyntiviikkoa edeltävänä iltana. Viikon aikana kirppiksen työntekijät vastasivat myyntirekin järjestyksestä ja viikon jälkeen kävin keräämässä myymättömät tuotteet ja myyntituoton. Yksinkertaista ja toimivaa.
Sain myytyä kaksi nahkaista klassikkolaukkua 100 ja 80 euron hintaan, joten myyntituloni nousivat 355 euroon. Pääasiassa 2-6 euron hintaisista naistenvaatteistani oli ostettu 2/3 osaa. Myös pari loistokuntoista lasten ja miesten vaatetta oli käynyt kaupaksi. Olin tyytyväinen. Laukut ja useimmat vaatteet olin itsekin hankkinut kirpputoreilta, käyttänyt jonkun vuoden ja pannut jatkokiertoon.
Kasattuani myymättömät tavarani ostin kahvilasta pullon saksalaista "poreilevaa luomuomenalimpparia" (?) - cafen tuotteet ovat paljolti luomua ja raakaruokaa - ja istuin ikkunapöytään tarkkailemaan. Lähes 300 neliöisessä valoisassa myymälässä oli tiistai-iltapäivänä asiakkaita melkein ruuhkaksi - pääosin 20-50 -vuotiaita naisia, mausteena jokunen nuori isä lapsen kanssa ja pari eläkeläisnaista.
Sinulla oli hyvää tavaraa, kun meni noin hyvin kaupaksi.
VastaaPoistaJoo, yllättävästi sitä tavaraa kertyy, ehkä minussa on ikääntymisen myötä herännyt hamsteri, joka ostaa liikaa tavaraa kirppiksiltä, kun on aikaa kierrellä... Onneksi saan niitä siirrettyä eteenpäin näin kirppisviikon kautta...
PoistaMä myös tykkään kirppistellä. Meilläpäin vaan kiinteät kirppikset eivät ole ottaneet tuulta purjeisiin, mutta laadukkaat ja monipuoliset markkinat ovat todella oivallisia niin myyntiä kuin luuhastelua silmälläpitäen.
VastaaPoistaEhkä se johtuu ilmastosta, osin, että Suomessa on kiinteitä sisäkirppiksiä eikä kerran kuussa pidettäviä ulkomarkkinoita, kuten useissa Välimeren maissa. Hyvälaatuista käytettyä tavaraa ja vaatetta myyvät myymälät ovat kivoja myös myyjälle, hyvästä vaatteesta voi pyytää hieman korkeampaa hintaa kuin peruskirpparilla, eikä myynti tyssää.
Poista