tiistai 27. syyskuuta 2016

Missä ruska?


Ei taideta saada ruskan värejä tänä syksynä ollenkaan. Ei ainakaan täällä Salon seudulla. Tuntuu että puiden lehdet joko varisevat kuivuneina maahan tai jotenkin vain käpristyvät pystyyn rumasti ruskettuen. Ei tietoakan koivujen heleästä keltaisesta tai vaahteroiden loimuavasta punaisesta.

Maaruskakin näivettyy lähinnä yksittäisiksi punakeltaisen läiskiksi tai lilan pitsikuvioksi. Pääosin varvut ja muu aluskasvillisuus kuihtuu pystyyn. Onneksi ruskean joukosta pilkistää vielä useita syyskukkia: pontevia harakan- ja kissankelloja, terhakkaita kannusruohoja ja kauniin keltaisia pystypäisiä syysmaitiaisia.

Aamuyö meni Hillarya ja Donaldia ihmetellessä - punapukuinen panssarinainen ja töyhtötukkainen hölösuu vastakkain.


4 kommenttia:

 1. Kyllä se ruska sinnekin vielä ilmestyy. Mutta toisaalta sama täällä. Jo toinen syksy peräjälkeen kun ruska menee nopeasti ohi eli putoaa maahan :). Ei ole sellaista väriloistoa kuin on ollut muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palasin tiistai-iltapäivänä kaupunkikotiin Helsinkiin, ja tänne oli ilmestynyt upeita ruskapuita, ihan kotikadullemme. Että sillai...

   Poista
 2. Meillä on Kouvolan seudulla keltaista ja punaista puissa. Silti kesäkukkia edelleen ja ajankohtaan nähden liian lämmintä. Kivaahan tämä on, mutta jotenkin kauhistuttaa, koska sitä ilmastonmuutostahan tämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ollut koko syyskuun, ja nyt viikonlopun sikana Hesan seudullakin näyttää sittenkin alkavan kaunis puuruska...

   Poista