perjantai 30. syyskuuta 2016

Jarin tango

Samin tangon (täällä) ja Susan tangon (täällä) jälkeen tulee - tietenkin - Jarin tango. Ehkä vielä Maijan tango, Pirjon tango ja Jyrkin tango...

Innostusta tarvitaan niin kurssilaisilta kuin opettajilta - tanssioppilaat ja -opettajat tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta. Innostusta minunlaisilla kurssifriikeillä riittää, mutta riittääkö opettajilla. Heidän tulee omata aikamoisia pedagogisia taitoja, jotta jaksavat vuodesta toiseen opettaa samoja yksinkertaisia askelia aina uusille kovakorville ja kankikaikkosille. Vaaditaan samaa sitkeyttä ja rakkautta opettamiseen kuin muiltakin opettajilta, sekä itsensä ja opetusmetodiensa jatkuvaa tarkkailua ja kehittämistä. Useimmat kolmen treenivuoden aikana tapaamani tanssiopet ovat tässä onnistuneet.

Torstaina Puistokulmassa Jari Aaltonen opetti kaksi tuntia 5-askeltangoa eli tangoa hidas, hidas, hidas, nopea, nopea -askelluksella. Nopeat askeleet astutaan pitkinä sivulle. Jarin mielestä tämä askellus sopii useimpiin suomalaisiin tangoihin paremmin kuin tangon perinteinen askellus eli hidas,hidas,nopea,nopea. Paljon keinuaskelia (kolmella hitaalla), runsaasti ohituksia (nopeilla) ja useita avauksia (nainen katsoo joko menosuuntaan tai miehen oik hartian yli). Voi tanssia joko etäämmällä paristaan neliöraamissa tai tiukassa syliotteessa.

Jari opettaa perusaskeleita selkeästi ja kansanomaisesti välttäen liikaa kikkailua. Hänen opeillaan pääsee nopeasti kiinni kunkin tanssin luonteeseen ja perusaskellukseen. Opetuksen ytimessä on: "Eikun lavoille taitoja kokeilemaan!"

3 kommenttia:

 1. Ehkä minäkin vielä joskus tuonne. Osaan vaan tanssia, mutta en tiedä mitään näistä nykyajan kotkotuksista… heh
  Olen nyt ollut 5 (viisi) kertaa Pavilla… hyvä minä. Ja ihan kivaa on ollut (tutuistahan se johtuu)

  VastaaPoista
 2. Hyvä Sinä, kun viimein jahkailujen jälkeen olet päässyt takaisin tanssin pariin. Menen muuten 29.10 lauantaina Helsingin tanssikurssien kolmetuntiseen tangotreeniin. Katsopa netistä, jos vaikka innostut kursseistakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin allakkaan, mutta en vielä ole tutustunut. Taitaa olla kiirus ilmoittautua, eikös tämä ole sellainen kurssi, kun parit pitäis olla tasan mies-nainen.

   Poista