perjantai 16. syyskuuta 2016

Löyly auringossa


Tänään Ukki ehdotti uudelleen Löylyssä käyntiä: "Se on ihan eri paikka aurinkoisella ilmalla". Nyt en pannut vastaan, joten autoon ja menoksi. Ostettiin kahvit ja cookit, istuttiin eturiviin ja tuijotettiin kimaltelevaa merta. Mitä nyt välillä suljimme silmät ja lepuutimme selkää kansituoleissa syysauringon lämmittäessä kasvojamme. Laineiden loiske rantakallioihin - ääni jota rakastan - herätti mieluisia muistoja.

Vieressä kaksi innokasta naista kohotteli aamutuimaan kuoharilaseja. Upottavilla sohvilla tyylikäs ruotsalaispari lopetteli toisiinsa nojaten aamiaistaan. Taempana yksinäinen keski-ikäinen mies tuijotti lasittunein silmin ohi lipuvia purjeveneitä. Ja joukon jatkona valtava harmaalokki tepasteli tyytyväisenä terassin puulattialla.

Rauhan rikkoi vain kovaäänisten rähinämusiikki. "Nuorten tarjoilijoiden mieleen", totesi Ukki ja jatkoi tyynenä meditointiaan.

2 kommenttia:

  1. Kiva Löyly-kuvaus Innalta. Kiitos. En olekaan vielä käynyt. Ovat maisemat kauniita näin syksylläkin. Ja miksi ei silloinkin, kun meri lepää jään alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suositan tutustumista. Kesäkuukausina ehkä meikäläiselle liikaa tungosta meikäläiselle - ei kokemusta tosin - mutta nyt paikka osuu hermooni...

      Poista