sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Lomamuistoja


Olen käynyt Venetsiassa kolmasti. Ensi visiitti oli 1960-luvun lopussa, jolloin elämäni toisella .ulkomaanmatkalla vietimme lapsuuden perheeni kanssa kaksi viikkoa silloin suositussa rantakaupungissa Riminissä. Lomamatkaan kuului täysihoito hotellin ravintolassa ja reissulaisten yhteinen, opastettu bussimatka Venetsiaan. Koko perheemme käveli kuuliaisesti sateenvarjoa heiluttavan suomalaisen oppaan perässä muiden ryhmäläisten tavoin.

Toinen kerta oli Parasystävänsä ja miehensä kanssa 1980-luvulla, kun kiersimme yhdessä autolla Pohjois-Italiaa majoittuen joka yö uuteen, reissun päällä valittuun majapaikkaan. Yllätyksiltä ei vältytty... Ikimuistoinen ja nauruntäyteinen matka!

Viimeksi kävin Venetsiassa Ukin kanssa 1990-luvulla, kun olimme viikon tenssikurssilla Garda-järvellä. Päivämatka kanavakaupunkiin, jossa satoi kaatamalla koko päivän. Kanavat tulvivat ja keväinen rankkasade jäädytti. Onneksi kujien myymälöissä myytiin saappaita ja sadetakkeja, sateenvarjohan jämtillä matkaajalla on aina omasta takaa. Joten sateesta huolimatta päästiin kiertelemään kerrankin tyhjiä Venetsian katuja.

Kanavia, kirkkoja ja kallista ruokaa. Kyyhkysiä ja Muranon lasia. Kaunista, mutta ruuhkaista. Ehkä muistot pitäisi päivittää...

Muisto Venetsian kujilta. 

4 kommenttia:

 1. Paljon olette reissanneet. Olen kerran vain ajanut junalla Italian läpi palatessani Jugoslaviasta 70-luvulla. Silloinkin rata taisi kulkea tunnelin läpi pitkän matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt eläkkeellä matkustelu on paljon jäänyt, vaikka aikaa olisi... Mutta viihdymme Ukin kanssa Suomessa, ja mökkimaastoissa.

   Poista
 2. Itse olen ollut 1983 tuolla jotain 5 tuntia (jos oikein muistan). Olimme viikon telttaretkellä Gardajärvellä, ja sieltä pistäysyimme Venetsiaan kuin myös ympäristöönkin. Jäi mieleen kapeat kadut ja kalliit kahvit. Ja tietty aina lähellä oleva meri. Joskus jos vielä pääsisi, niin tutustuisin erilailla kaupunkiin kuin silloin 6- ja 12- vuotiaiden lasten ehdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta paikkaa jonne haluaisi mennä uudelleen, ja monta uutta paikkaa jonne haluaisi mennä ekaa kertaa. Mutta minulla ainakin matkustushalut etenkin kaukokohteisiin ovat iän mukana hiipuneet... Suomessakin ja lähiseuduilla löytyy paljon jännää...

   Poista