tiistai 23. heinäkuuta 2013

Juniori 21v

Kuuma heinäkuu 1992. Nautimme mökillä lämmöstä, järvestä ja mustikkametsästä. Kaksi innokasta 40-vuotiasta ja neljä iloista 3-10 -vuotiasta, kolme tyttöä ja yksi poika.

Menossa mukana myös pikku-Jussi, eläkeellä oleva rakennusmies. Välitön ja seurallinen karjalaismies, joka on asunut useita kesiä kanssamme ja auttanut Ukkia toteuttamaan unelmaansa, suurperheen kesäkotia. Ja viinaanmenevä vanhapoika Risto, joka asuu ympärivuotisesti naapuritalossa mukavan Inga-äitinsä kanssa. Ja Ingan kissat, joista toinen lasten iloksi eksyy usein meidänkin tontille. Ja munatalon naiset - kaksi naimatonta sisarusta, jotka asuvat lähes omavaraistaloudessa; navetassa lehmiä, sika, hevonen, liuta kanoja ja pihalla lampaita.

Lapset rakastavat kesäisiä kävelyretkiä munataloon munia ostamaan. Saa taputtaa lehmää, pitää joskus porsasta sylissä tai ottaa munan heinien seasta. Harvinaista herkkua 1980-luvun kaupunkilaislapsille. Omista isovanhemmista elää enää Äitimuori, joka 1990-luvulla on kiireinen, työtään rakastava yksityisyrittäjä.

Kesäisen elämän keskelle kuumana heinäkuisena torstaina syntyy suurperheemme kuopus, toinen odotettu poikamme. Kiva kun tulit perheeseemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti