lauantai 16. maaliskuuta 2013

Arabian siniraitaa 1


Mökille on kertynyt "kasoittain" siniraita-astioita. Ensimmäiset sain jo 1980-luvulla Äitimuorilta, kun hän uusi omat astiansa eikä vanhoilla 50-lukulaisilla ollut enää käyttöä. Nuoret Mummi ja Ukki rakensivat juuri Enäjärven kesämökkiä, joten astiat olivat tervetulleita. Siitä asti siniraidat ovat olleet mökillä jatkuvassa arki- ja juhlakäytössä. Kestäneet ja säilyneet - mökillä suurenkin joukon likaiset astiat pestään käsin. 

Kertakäyttöastiat ovat mökillä pannassa - Ukin ja Mummin yhteinen päätös. Oikeastaan vieraiden jälkeen asioiden pesu on rauhoittavaa ja terapeuttista, ja usein innokkaat vieraatkin ovat osallistuneet terapiaistuntoon.

Mökin syntyajoista lähtien Siniraitaa on ostettu kirppareilta aina kun siihen on törmätty. Sitä liikkuu aika paljon ja peruskirppiksillä sitä myydään edelleen halvalla, esim. Hietsusta sitä löytyy usein peräti kasoissa. Meille kelpaa vain "paksu"siniraita ja piristykseksi olemme ottaneet joitakin vihreitä ja vaaleanpunaisia yksilöitä.

Lisää Siniraita (virallinen nimi näyttää olevan Sinivalko) -astioitani myös muissa postauksissa: täällä ja täällä.


7 kommenttia:

 1. Ihanaa maalaiselämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin...ehkäpä Mummi lähivuosina muuttuukin maalaiseksi. Kiitos viestistä!

   Poista
  2. Hei! Vahingossa eksyin kuvan perusteella blogiisi. Miten lämmin tuulahdus mielessä! Myös meillä on mökillä samat astiat. Minulla keräily alkoi anopin antamasta kahdesta pikkukulhosta ja nyt löytyy lautasia ja kulhoja eri kokoisina. Mitkä kahvikupit sinulla on? Olen löytänyt sokerikon, kermakon ja kannun mutta kuppeja ei taida tähän sarjaan kuulua? Aurinkoisia kesäpäiviä toivottelee Johanna

   Poista
  3. Hei, minulle tulee kommentteja sen verran vähän että en usein tarkista Kommentti-osiota. Tänään satuin sen tekemään joten huomasin kommenttisi. Kiva kun viestitit ja jännä että kurkistin kommentteja.
   Minullakin on 2 erikokoista kannua mutta ei kahvikuppeja. Olen löytänyt pari teekuppia ja niihin tassit. Kiertelen kesäisin paljon kirppiksiä, joten ilmoittelen mitä kesällä löytyy. Aurinkoista päivää!

   Poista
  4. Hei, tänään 28.7.13 löysin Hietsun kirppiseltä pieniä siniraita-kahvikuppeja astteineen (ns. mokkakupeja). Maksoivat 20 euroa/pari. Ostinyhden parin, söpöjä, vaikka ei käyttöä.

   Poista
 2. Näyttää Siniraidatkin kallistuneen tämän vuoden aikana. Nykyään näyttävät kirppiksillä pyytävän ruokalautasista usein jo 10 euroa/kpl, vaikka hintahaitari tuntuu Siniraidoissa olevan iso: ehjä ruokalautanen 5-20 euroa.

  VastaaPoista
 3. Hei, satuin tänne sivustolle kun etsin siniraita astiastosta tietoa. Nämä eivät kuitenkaan ole siniraitaa vaan Kurt Ekholmin suunnittelema Sinivalko sarjan astioita.

  VastaaPoista