sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Uusilla piikeillä uuteen vuoteen


Vuosi vaihtui - rauhallisesti ja juhlimatta - kaksin Muru-koiran kanssa. Kävimme alkuillasta ennen kahdeksaa kävelylenkillä kiertäen Punavuoren, Ullanlinnan ja Eiran tyhjiä ja mustia - ei enää liukkaita - tuttuja katuja. Muru ei kärsi paukku-herkkyydestä, mutta väliin rakettien ääniä kuului niin tiheään, että koira käveli korvat luimussa ja pysähtymättä vetäen vain kovaa vauhtia eteenpäin. Onneksi loppumatkasta se malttoi pysähtyä pari kertaa, ja sai toimitettua välttämättömät tarpeensa. 

Olin uuden vuoden kunniaksi ajatellut ostaa uudet nastakengät, koska vanhojen nastalenkkareiden pohjista oli irronnut useampi nasta. Muuten vedenkestävät kengät olivat priimakunnossa, sillä loppujen lopuksi niitä tulee käytettyä aika lyhyen aikaa. Ja olivathan ne vasta pari vuotta vanhat. Tai näin muistin, ennen kuin tarkistin asian vanhasta blogikirjoituksestani (täällä). Postauksesta minulle selvisi, että todellisuudessa olin ostanut kengät jo tammikuussa 2015 eli peräti kahdeksan vuotta sitten. Aika todella juoksee. 

Käydessäni Viiskulman suutarissa kysäisin, josko suutari laittaa uusia nastoja vanhoihin nastakenkiin. Kyllä-vastauksen jälkeen vein vanhat nastakengät ”korjattavaksi”. Kiitos Viiskulman suutari. Aikaisemmin tänä vuonna olin samasta paikasta ostanut kenkiin tarvittaessa kiinnitettävät nastakannat - minulle koko M ja Ukille mökille viemiseksi koko XL. Nastakantoja olen käyttänyt jo vuosia, mutta kulumisen takia ne joutuu uusimaan lähes joka vuosi.

Uusilla piikeillä vuoteen 2023. Reippaasti astellen - liukastumatta :)

2 kommenttia:

  1. Nastat ja piikit ovat nykyisiin suuressa huudossa ja ainoat asialliset jalkineet tänäkin kauniina ja valoisana aamuna. Turvallisia askeleita, upeita kävelylenkkejä ja sujuvaista alkanutta vuotta Sinulle & Murulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvallisia askelia uuteen vuoteen myös Sinulle:) Terv InnaVaara

      Poista