maanantai 23. tammikuuta 2023

Lohjan Honore


Luen mielelläni Vanha mies mutisee -blogia, jossa kirjailija Hannu Mäkelä tutkailee omalla ihanalla tavallaan ”ihmisiä, kirjoja, elämää” (täällä). Blogissaan Hannu on kertonut, että hän herkuttelee usein vaimonsa kanssa Lohjan keskustassa olevassa St. Honore -kahvilassa. 

Käytyäni Lohjan Pyhän Laurin kirkossa (täällä) päätin pistäytyä lähellä olevassa Hannun Honoressa :) Mukava kuppila, jossa oli iso terassi - kevättä odottamassa - ja vitriinit täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia. Valitsin kuitenkin ”vain” mantelipullan. Tuoretta ja maukasta, kuten kahvikin.

Yli 30 vuotta vanhan kahvilan nimi St. Honore viittaa Pyhään Honoratukseen, jota pidettiin leipureiden pyhimyksenä. Ja tietty myös samannimiseen ranskalaiseen klassikkoleivokseen.

”Kirkkokahvit” pyhimyksen suojissa - ei hullumpaa :) Hyvältä tuntui ja herkulta maistui.

Kaffe ja mantelipulla

2 kommenttia:

 1. Vanhan miehen mutinoita on mukavaa lukea, sillä hänen asenteensa elämään on kertakaikkisen mainio ja avarakatseinen:)
  Kiitos tiedonjyvästä: eipä olisi tullut mieleen, että leipureillakin on oma pyhimyksensä.
  Kutsuvan näköinen kahvila, jossa kuvasi setti taatusti makialta maistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun Vanha mies on voimissaan ja jatkaa pakinointia meidän ”vanhojen” naisten - ja nuorempienkin - iloksi :) Terv InnaVaara

   Poista