perjantai 13. heinäkuuta 2018

Jalkapalloa ja legoleikkejä


Kiva viikko mökillä. Alkuviikon pihan majakkamökissä asuivat Opiskelijapoika Anninsa ja Kaksivuotiaan kanssa. Paljon paljuiltiin - tai siis pikkupoika paljuili vanhempiensa kanssa - ja välissä herkuteltiin. Joka päivä menun keskiössä oli Salon torilta ostetut Annabelle-perunat (täällä) - vain seuralaiset vaihtuivat: savulohta, grillattua siikaa, sillisörsseliä, munakastiketta. Ja runsaasti Vaanilan lehtisalaattia ja Polka-mansikoita. Ja halukkaille roseviiniä, jonka merkillä ei ollut niin väliä.

Kaksivuotias pääsi myös soutuveneretkelle lahden lumpeita katsomaan ja metsäretkelle kiertämään pikkuniemeä. Keinumaan vanhassa pihakeinussa ja isänsä kanssa maasturiajelulle Ingan mökille.

Kaksivuotiaan palattua vanhempiensa kanssa kaupunkiin serkkupojat eli Esikoisen kaksi vanhinta villikkoa tulivat yökylään. Poikien vuorokausi kului pääosin kolmen ison legolaatikon ympärillä. Vanhempi veljeksistä eli tokaluokkalainen on taitava legorakentaja. Hän seuraa tarkasti monimutkaisiakin rakennusohjeita tai loihtii itsekeksimiään uskomattomia virityksiä. Kärsivällisesti ja yksityiskohtaisesti. Nuorempi veljeksistä eli esikoululainen viihtyy pitkiä aikoja yksin pihalla lähiluontoa tutkien ja koiria hoitaen ja viihdyttäen. Tai sisällä äitinsä vanhoja lastenkirjoja selaillen.

Ja tulihan sitä MM-jalkapalloakin katsottua. Illalla kaksin Ukin kanssa ja päivisin Tokaluokkalaisen kanssa YleAreenan nauhotuksista.

Kaikki kolme pikkumiestä ovat ihanan erilaisia ja mukavia Mummin seuralaisia. Joskin heidän lähdettyään on ihana taas relata ja vain istua - seurata järven kuikkia ja tarkkailla tuulen suuntaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti