tiistai 24. heinäkuuta 2018

Lonna lumosi


Opiskelijatyttö vei taas äitinsä eli minut kivaan paikkaan syömään - Lonnan saarelle Helsingin edustalle (täällä). Armeijan käytössä ollut, Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä oleva pieni saari avattiin yleisölle 2014. Ravintolan lisäksi Lonnasta löytyy pieni näyttelytila, päivittäin auki oleva yleinen sauna ja vuokrattava juhlahuoneisto ulkopihoineen. Ja ihanannäköisiä vohveleita myyvä Vohvelibaari. Kesäisin auki olevassa Lonnan Ravintolassa (täällä) on kutsuva sisätila ja iso ulkoterassi, josta viiden-kuuden aikoihin on jännä seurata vierestä lipuvia jättimäisiä ruotsinlaivoja.

Söimme pienen ja raikkaan alkupalan (e jäänyt mieleen) ja pääruoaksi Opiskelityttö valitsi lammasta (tykkäsi) ja minä paahdetun kukkakaalin papujen kanssa. Annokseni oli hyvä, vaikkakaan en hurrannut. Tällä kertaa ei edes kirsikkaa ja ruusunlehtiä sisältänyt jälkkäri pelastanut tilannetta. Mielestäni annosten hinta-laatusuhde ei ihan kohdannut. Viinit esiteltiin asiantuntevasti ja jokaista vaihtoehtoa maistelutettiin avokätisesti.

Vaikka ruoka ei kerännyt minulta pisteitä, niin Lonna lumosi - viihdyin ja nautin.Taas huomasin, että ravintola- ja ruokakokemukseeni vaikuttavat myös muut tekijät kuin vain ruoka - välillä enemmän ja välillä vähemmän. Tällä kertaa enemmän...

Seurani oli superia - oman aikuisen tyttären kanssa oli kiva ja läheistä rupatella. Ilma oli huippua - rakastan ulkoravintoloita, silloin kun ei palele eikä paahdu auringossa. Varsinkin merenrannalla :):) Piste iin päälle oli ravintola ihana jättikokoinen Bernhardinkoira (?), joka kierteli leppoisasti pöytien välissä lisäten kodikasta tunnelmaa. Ruokailun jälkeen ehdimme vielä hetken istua läheisillä kallioilla Helsingin siluettia ja ilta-aurinkoa ihaillen.

Vielä jäi Lonnan Sauna kokeilematta ja Vohvelit maistamatta. Onneksi on vielä kesää jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti