torstai 12. huhtikuuta 2018

Västäräkistä vähäsen


Tänään näin kevään ensimmäisen västäräkin - jee. Kanavareitille on harmaalokin (täällä) seuraksi ilmaantunut myös kalalokkeja, neljä telkkäpariskuntaa, useampi koskelo ja jokunen meriharakka. Jokapäiväisillä koiralenkeillä on ihana seurata (tuttujen) vesilintujen kevättouhuja :):)

Ruuhkavuosina kevään ja lintujen seuraaminen jäi auttamattomasti työn ja lasten hoidon jalkoihin. Silloin kevään etenemisen huomasi lähinnä loputtomasta kurahousujen pukemisesta, talvirenkaiden vaihdosta ja äitienpäivän valkovuokoista. Ja tietenkin valloittavasta valosta, jota ei kiireisinkään voinut eikä voi olla huomaamatta.

Aika aikaa kutakin...

4 kommenttia:

 1. Juuri näin, kaikilla elämänvaiheilla on omat herkkunsa. Tässä kevään ajankohdassa on se ihanuus, että liki kaikki - miinus pyrstöjään iloisesti keikuttelevat västäräkit ja kauniisti laulavat mustarastaat ynnä sepelkyyhkyjen kujerrus - on meillä vielä edessäpäin... Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväässä yksi ihanuus on todella se, että tietää että valoa ja vehreyttä jatkuu lähes puolivuotta. Ja eläkkeellä on aikaa kuunnella kevään kohinaa, joka sykähdyttää joka vuosi yhä enemmän. Onneksi iloja riittää...

   Poista
 2. Hyvä bongaus. Niin nopeasti se kevät taas lähtee etenemään. Lasten ollessa pieniä ja vähän isompiakin sitä ei tosiaan paljon ehtinyt huomaamaan lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pääsee joka päivä kävelemään vaikka edes kaupunkiluontoon, jolloin todella konkreettisesti päivä päivältä huomaa kun luonto muuttuu ja avautuu kohti kesää... Nauttikaamme!

   Poista