keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Maukas moussaka


Kermainen, tuhti ja maukkaan mieto - eli juuri sellainen kuin oletinkin, että kreikkalaisen mamman valmistama moussaka olisi. Ohut kerros perunaa, useampi kerros munakoisoa ja kesäkurpitsaa, välissä jauhettua lampaanlihaa sekä runsaasti valkokastiketta ja juustoraastetta ja ehkä vähän tomaattikastiketta - hitaasti kypsytettynä paistoksena.

Herkuttelin moussakalla, kun Ukin kanssa kävimme viikon Hanian lomalla toistamiseen Mikion tavernassa. Ekasta kerrasta (täällä) viisastuneena Ihanaisemme halusi, että Ukki maistaa pienen palan lihaa ennen kuin hän tilaa annoksen talon jogurttilammasta. Tänään lammas kelpasi Ukillekin - oli hyvää, joskaan ei taivaallista. Eli minä taisin vetää taas pitemmän korren moussakallani.

Rentoa, kotoisaa ja kivaa - eikä tätä hyvänmielen ruokapaikkaa voi kuin suositella Hanian kävijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti