sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Mainio Mikio

Vihreäliinainen Mikio ennen ruokailijoita

Aamupaivällä lorvailimme Hanian kujilla. Ohitimme pari pientä kodikkaantuntuista perheravintolaa. Nappasin muistoksi valokuvan ja sanoin Ukille että tänne tullaan lounaalle. Onneksi palasimme hyvissä ajoin ennen yhtä, sillä kuusipöytäisen Mikion paikat täyttyivät alta aikayksikön. Eikä ihme, sillä hotellilla googlatessani huomasin että Mikio oli Tripadviserissa rankattu Hanian 8. parhaaksi ravintolaksi.

Rankkaus palautti vähän luottamustani Tripadviserin ravintolavinkkeihin, sillä Mikio oli enemmän kuin loistava - lukuunottamatta Ukin listan ulkopuolelta tilaamia grillattuja lampaanselyksiä. Kriittiselle Ukille selykset olivat ylikypsät ja vähälihaiset. Tarjoilijan tiedustellessa ”miten maistui” Ukki oli omaan tapaansa suorasanainen. Ihana tarjoilijamme oli heti samalla aaltopituudella ja sanoi välittömästi ettei veloita annoksesta ja jatkoi kertomalla ystävällisesti ja pitkään vanhempiensa pitämästä maatilasta, jossa pääosa perheravintolan raaka-aineista tuotetaan.

Mutta pienet friteeratut katkaravut olivat rapeita ja maukkaita ja kreikkalaisen salaatin sijaan tilaamamme kreetalainen salaatti tuoretta ja maustettu hyvällä öljyllä. Maksaessamme ihana tarjoilijamme kysyi ”maistuisiko tilkka rakia”, johon Ukki tokaisi - ystävällisesti tosin: ”It’s not my favorite.” Ihanaisemme oli taas mukana juonessa ja sanoi tuovansa meille sitten hunajalla maustettua rakia, mikä maistui ainakin minulle. Ja Ihanaisemme skoolasi kanssamme - tosin perusrakilla.

Mikiosta tuli välittömästi suosikkimme. Eikä yksin Ihanaisen takia!

Fried aubergine

Fried small shrimps

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti