tiistai 3. huhtikuuta 2018

Luonto-Suomessa sanottua


Eilen pääsiäismaanantaina kuuntelin radiosta Luonto-Suomen perinteistä Luonto herää kevääseen -ohjelmaa, jossa iki-ihanat Asko Hauta-aho ja Pirkka-Pekka Petelius selostivat pari tuntia suorana Pukkilasta niityn reunalta kevään etenemistä. Tällä kertaa selostus meni lähinnä lumimyräkän kuvailemiseksi, sillä kylmyys vaiensi linnut ja lumisade peitti luonnon ja esti näkemisen. Mutta juttu ja huumori eivät herroilta loppuneet.

Tiukentaessaan suojahaalareitaan jompikumpi totesi ilman mitään sarkasmia, että tämä on Suomen kevättä parhaimmillaan. Miesten sanoin kevät sisältää kaikki vuodenajat, ja siksi se on niin kiehtova ja ihanan arvaamaton.

2 kommenttia:

  1. Kuuntelin kanssa ohjelmaa ruokaa laittaessani ja naureskelin herrojen jutuille ja tosin nauratti myös vähän ohjelman nimi "Luonto herää kevääseen" samaan aikaan kun ulkona oli sakaakin sakeampi lumipyry.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ennemminkin luonto sammui ja hiljeni tiukan lumipyryn pelästyttämänä. Mutta kiva ohjelma, jota myös minä usein kuuntelen tiskauksen tai ruoanlaiton ohessa, mutta usein etenkin mökillä myös vartavasten istun radion viereen kuuntelemaan - ja silloin sukankudin on poikaa...

      Poista