maanantai 21. elokuuta 2017

Elokuu on pelakuu


Olen pitkään suunnitellut, että kiinnittäisin mökin lasikon ulkopuolelle kukkalaatikoita. Viimein sain kesäkuussa homman tehdyksi - Ukin avustuksella.

Homma lähti rullaamaan, kun ennen juhannusta Salon torilla tuttu kukkamyyjä myi loput valkoiset riippapelakuut alennuksella eli neljä kukkaa kympillä. Hakaniemen torilla edellisviikon hinta oli kuusi euroa kappale. Joten pakko oli ostaa, kun huippukukkia myytiin tosihalvalla. Ja niin kaikki loput eli kaksitoista kukkaa lastattiin Ukin auton perälokeroon - Ukin mutinoista huolimatta. Samalla reissulla hankin Suomusjärven S-raudasta kolme pitkää parvekelaatikkoa ja vahvat ripustuskoukut.

Yllättävän nopeasti laatikot kukkineen oli kiinnitetty mökin lasikon alareunaan - kolme laatikkoa ja kolme pelakuuta per laatikko. Loput kolme kukkaa löysivät paikkansa pation reunan kukkapadasta.

Useana keväänä olen päätynyt istuttamaan mökin piharuukkuihin valkoisia riippapelakuita. Ja aina olen ollut tyytyväinen. Runsaskukkainen, kaunis ja kestävä lajike, joka on parhaimmillaan loppukesästä. Myös tänä vuonna olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Lajike tuntuu pärjäävän ja kukoistavan niin helteisenä kuin sateisena kesänä. Nappivalinta!

4 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttävät. Hyvä idea laittaa kukkalaatikot tuohon paikkaan, sopii siihen tosi hyvin <3 Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kukkalaatikot sopivat paikalleen jopa paremmin kuin kuvittelin. Kukat luo kauneutta ja lisäävät viihtyvyyttä niin sisällä kuin ulkona.

   Poista
 2. Oletko koskaan yrittänyt talvettaa? Minä ajattelin nyt yrittää ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt talvettaa tavallisia pelakuita, ja ehkä kolmanes on onnistunut - vajaa. Mimulla ei ole sopivan viileää paikkaa. Riippupelakuita en ole koskaan vielä yrittänyt. Sitä paitsi tykkään kun pelakuita on paljon, mutta paljon talvettaminen vie paljon tilaa... ja ovat talvella niiin rumia. Mutta joka syksy ainakin mietin talvettamista...

   Poista