keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kahvia isosti


Sovittiin Siskon kanssa tapaaminen tutussa Kluuvin Robert's coffeessa. Vaan eipä Robertia enää löytynytkään - paikalla oli ruotsalaisen Espresso House -ketjun kuppila (täällä). Tummasävyinen, tilava kahvila, jossa huomio kiinnittyi isoihin, upottaviin nojatuoliryhmiin. Nojatuolit ja pikkusohvat taitavat olla ketjun tavaramerkki, sillä niitä löytyy myös Itiksen kuppilasta, jossa olen ehtinyt pistäytyä jo useamman kerran.

Jaksaa vanhaa hämmästyttää, kun nykykahviloissa kahvi tarjotaan hehtaarimukeista. Nytkin vaihtoehtoina olivat normaali ja pieni kuppi, joista pienikin oli entisaikojen ison kupin kokoinen eli 2-3 desiä. Kluuvin tarjoiluvalikoima oli aika tavanomainen, mutta Itiksessä olen ihaillut vitriineiden modernia tarjontaa - tuorepuuroa, jogurttiseoksia, erimakuisia mutakakkuja ja muffineita sekä monenmoisia täytettyjä bageleita ymym. Ja mielenkiintoisen näköisiä - toistaiseksi maistamatta - pieniä herkkupaloja pieneen makeanhimoon.

Ilmaisia iltapäivälehtiä jäin kaipaamaan. Eivät taida kuulua kuppilan kohderyhmän tapoihin - läppäreiltä luetaan, mitä luetaan, ja halutessa niiltä löytyy iltapäivälehdet. Maanantaina Siskon ja minun jutut tosin korvasivat parhaimmatkin iltapäivälehtien juorut...

Viihtyisä paikka, hyvä kahvi ja paras seura - toukokuista Ranskan matkaa odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti