Eilen oli Käpylässä hitaan valssin alkeisjatko/jatkoryhmä. Samana iltana olisi valssia ollut tarjolla myös Myyrmäessä. Harkinnan jälkeen valitsin Käpylän, jossa yleensä on enemmän tanssijoita kuin Myyriksessä, jonne puolestaan vetää Jyrkin tekniikkapainotteinen pienryhmäopetus.
Maijan treeneissä oli odotusten mukaisesti tupa täynnä ja - odotukset ylittäen - tasaparit. Luksusta. Sain tanssia hidasta valssia joka tanssin ja koko kolmetuntisen. Parasta ikinä!
Alkuun Maija selvensi valssin nimikkeistöä. Pääosin tanssikursseilla opetetaan englantilaista hidasta valssia. Jos harjoitellaan amerikkalaista valssia, siitä mainitaan erikseen. Amerikkalaisen valssin perusaskel on siksak-kuvio. Lavoilla viejät tanssittavat usein saman valssin aikana kuvioita sekä englantilaisesta että amerikkalisesta hitaasta valssista eli ns. lavavalssia.
Valmistautuessaan amerikkalaisen valssin siksak-askeleeseen mies kääntää parin asennon vinosti tanssisuuntaan, jolloin naisella on yleensä vas kylki 30-45 astetta menosuuntaan. Nainen astuu vas jalalla oik takaviistoon (yks), oik jalka tämän viereen (kaks) ja vaihtaen painon oik jalan vieressä olevalle vas jalalle ja kääntyen päkiöillä (kol) seur siksak-askeleeseen, joka lähtee oik jalalla vas takaviistoon (yks), vas jalka viereen (kaks) ja oik jalka vierassä astuen (kol) ja kääntäen asennon seur vinoa peruutusaskelta varten. Siksak-askellus loppuu miehen kääntäessä naisen eteensä perusasentoon. Osaavat viejät rikkoivat siksak-askellusta mm. stopareilla ja kopettavat siksakin esim. pumpulikäännökseen.
Käpylässä pääosa meistä oppilaista oli keskitasoa, kuten minäkin - joukossa pari jatkotason viejää. Mutta nautin joka sekunnista. Tunsin koko illan tanssivani miesten viennissä höyhenen kevyesti ja liiteleväni tanssiparketilla perhosen lailla. Osasin nauttia lähes joka viejän menosta.
Kiva treeni-ilta. Olen oppinut tanssimaan...
Ihanalta kuulosti... kolme tuntia hidasta valssia..
VastaaPoistaJa sitä se oli - nautinnollista!
Poista