maanantai 27. kesäkuuta 2016

RemonttiReiskat


Mökillä uusitaan rantasaunaa - vanhasta jää vain hirsikehikko. Saadaan erillinen pesuhuone ja juokseva vesi. Ja tilava takkatupa upealla järvinäkymällä ja vieraspetillä. Ja Ukki saa unelmansa - lämmitettävän paljun terassille! Pikkupojat ovat ahkeria apulaisia rakennushommissa. Etenkin nuorimmainen etsii heti herättyään työhanskat ja kinuaa Ukkia "raksahommiin".

Lähes 40 vuotta seitsenhenkinen perheemme on saunonut ympäri vuoden vanhassa pikkusaunassa peseytyen kesäisin järvessä ja kantaen talvisin veden saunaan avannosta. Nyt ihmettelee, ettei se koskaan tuntunut erikoiselta eikä valloiselta. Kaikkeen tottuu...

Ensilöylyt uudessa saunassa nautimme toivottavasti elokuun kuutamolla. Ja Ukki saa pulahtaa lämpimään paljuun.

3 kommenttia:

  1. On siinä teillä taas hommia.
    Onko tuo sauna aivan järven rannalla… Olen ymmärtänyt, eli joskus kuullut, että jos sellaisen purkaa kokonaan, ei saa uudestaan rakentaa rannalle. Mutta jos jättää jotain paikalle, niin voi tehdä isonkin rempan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauna on AIVAN rannassa, joten korjausremontti tehdään vanhan hirsirungon ympärille.

      Poista
  2. Sehän on kiva, jos nuorukaisilla on halu laittaa samantien työkäsineet käteen ja ruveta hommiin, varmasti hieno apu teille. Meillä on myös mökillä, että haemme vedet järvestä ja ei ole mitään juoksevaa vettä, mutta siihen on tottunut. Toisaalta olemme miettineet jonkinlaisen pumpun asentamista, että saisi edes juoksevan veden.

    VastaaPoista