lauantai 21. toukokuuta 2016

Seitsemän munaa


Roihuvuoren kanavan joutsenpari on tottunut ihmisiin ja ihmiset eivät ole häirinneet lintujen hautomispuuhia (täällä). Pesässä on seitsemän munaa, joista pitäisi parin viikon kuluessa kuoriutua pariskunnan ensimmäinen poikue.

Linnut ovat todellisia citylintuja. Kuljen pesän ohi päivittäin, parhaimpina päivinä jopa kolme kertaa. Lähes aina pesän viereen on pysähtynyt kävelijöitä, pyöräilijöitä tai läheisen päiväkodin lapsia. Linnut eivät ole moksiskaan.

Joutsen-Pena käy pesällä ilmeisesti useamman kerran päivässä. Sanoo nokkapäivää ja ruokkii lintuja sekä kohentaa pesää, kuten uroksen kuuluukin...


6 kommenttia:

 1. Tässä taas riittää seurattavaa. Tosi ihanaa, etenkin kun ihmiset on ystävällisiä. Eikä taida joutsen ajaa liian lähelle tulleita pois, se on aika peloittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutsenet ovat jopa liian luottavaisia ja päästävät liiankin lähelle. Onneksi viime vuonna kaikki meni hyvin, ja lahdella elelee edelleen viisi viime vuoden poikasta. Toivotaan että tänä vuonna poikueelka menee yhtä hyvin.

   Poista
 2. Harvinaista, että ovat noin kesyjä. Ihanaa varmasti varsinkin päiväkotilapsille saada seurata pesäpuuhia näin läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesän seudusta on tullut useille ulko-olohuone, vähän niinkuin korttelikapakka ilman tarjoilua. Tutut ja tuntemattomat jää jutustulemaan..

   Poista
 3. Tuota pesimistä on hienoa seurata ♥

  VastaaPoista