perjantai 27. toukokuuta 2016

Fuskua Pavilla

Jo kolmisen viikkoa olen innosta huolimatta pystynyt ylläpitämään Kahdesti viikossa -rytmiä eli käynyt vain kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin tanssitreeneissä, vaikka kroppa ja mieli janoaisivat lisää. Mutta kuten aiemmin kirjoitin (täällä) vanheneva kroppani ei ehkä innostuksen keskellä tunnista väsymistään. Ja olen vasta vanhana opetellut tunnistamaan ja tulkitsemaan kehoni ja mieleni viestejä, joten edelleen saatan vanhasta tottumuksesta sokeutua.

Eilen oli tämän viikon toinen kerta! Fuskua Pavin kesälavalla Maijan opetuksessa. Ja taas tasaparit - uskomatonta! Yksi alle kolmekymppinen. Minä nautin ja koin osaavani, vaikka etenkin kehon jäntevyyden hallinnassa ja viennin rauhallisessa kuuntelemisessa on edelleen parantamisen varaa - paljonkin. Ja ilmeisesti jatkuvasti...

Tunti oli alkeisjatko/jatko. Maija läpikävi rauhallisen tarkasti peruskädenalitukset, -huiskut ja pari rytmirikkoa. Yksi viejä totesikin, että "opettaahan hitaasti". Mutta minä tykkään, kun selkeästi opetetaan ja toistetaan yksinkertaisia perusasioita. Osaavakin äkkää aina jotain uutta - jotain jota kokemattomampana ei ole osannut huomata.

Maija korosti, että miehen ohjaus lähtee fuskussakin vartalon liikkeestä ja esim. miehen käden nostot naisen pyörähdyksiin tapahtuvat vasta liikeviestin jälkeen. Minulle selvisi myös, että rytmirikkoiseen kaksoispyörähdykseen käden ali nainen lähtee yleensä miehen oik kyljeltä miehen ohjatessa naisen ensin jämäkkään askeleeseen (hidas) itseään vastaan (rintamalinjat vastakkain), minkä jälkeen mies voimakkaasti pyöräyttää naisen liikkuvaan puolitoista kierrosta etenevään kädenalitukseen (nop,nop) ja sen jälkeen sekä hidas että nopnop-askeleet taaksepäin. Mies etenee naisen perässä.

Sade ropisi Pavin puukattoon. Tanssin lomassa iloitsin, kun pitkästä aikaa luonto ja puutarha sai vettä.

2 kommenttia:

 1. Vitsi sun oppejasi. Siis kuulostaa jo sellaisilta, etten itse ole koskaan noita edes ajatellut.
  Koskahan "pääsis" Paville muuten vain. Mutta nyt jo tuntuu sinne olevan niin iso kynnys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynnys on minullakin, mutta voitetaan se yhdessä...

   Poista