tiistai 24. toukokuuta 2016

Letkeää menoa?

Maanantaina Malmilla chachan treenausta. Vähitellen alan päästä kiinni tämänkin tanssin jujusta. Huomasin, että ekaa kertaa osasin nautia chachan pyörityksestä, vaikka treenaajissa olikin vain pari hyvää viejää. Mutta harjottelemassahan me kaikki olemme, ja joukkoon eksyvä hyvä viejä on bonuspala ja iloinen yllätys.

Pirjo korosti, että chachan askeleet lähtevät polven nostosta. Tai oikeastaan alkusysäyshän on kehon musiikkia myötäävässä liikkeessä. Latinalaistanssiasento ja lähes vastakkain parin kanssa. Astuttaessa taakse oik jalalla takimmainen eli oik jalka suoristuu (samanaikaisesti edessä oleva vas jalka voi olla suorassa tai koukussa). Samoin tapahtuu astuttaessa vas jalalla eteen, jolloin edessä oleva eli vas jalka suoristuu ja oik jalka vedetään polvesta koukkuu siten että oik polvi nojaa vas jalan polvitaipeeseen reisien sisäpinnat yhdessä.

Naisen pyörähtäessä käden ali nainen astuu oikealle sivulle (yks), vas jalalla lyhyt askel sivulle ristiin (kaks) ja vasta kolmosella käännytään napakasti molempien päkiöiden varassa - edessä olevan oik jalan polvi koukussa - ja lopuksi chacha-askel otetaan rintamalinja paria kohti. Chachassa pisto tehdään ensimmäisen yks,kaks,kol,chacha -askelluksen jälkeen kolmella seuraavalla hitaalla (yks,kaks,kol), minkä jälkeen irrottaudutaan ja astutaan normaali chacha-askel.

Tanssinopettaja Jyrki Keisalan pitämästä Paritanssipäiväkirja-blogista (täällä) löytyy hänen opiskeluaikanaan kirjoittamia vinkkejä chachan saloihin, mm. seuraavia käyttökelpoisia vinkkejä:
Tanssi suorin jaloin! Molemmissa polvissa kevyt taivutus ainoastaan chassén keskimmäisessä askeleessa.
Muista ulkokierto jaloissa koko ajan – eli varpaat hiukan ulospäin eteen- ja taakse suuntautuvat askeleet menevät ”omia latujaan”, ei ristiin. Kun jaloissa on ulkokiertoa, sivulta näyttää että ne olisivat ristissä. 
Muista varsinkin eteen- ja taaksesuuntautuvissa askelissa tulla askeleelle suoralla jalalla, mikä mahdollistaa lantion ja painon oikeanlaisen laskeutumisen askeleen päälle.
Chassen viimeisellä askeleella voimakas ulkokierto (eli varpaat jäävät ulospäin, ”tulosuuntaan”) ja sillä ponnistetaan seuraavalle askeleelle, mikä tekee vuorostaan siihen tehokkaan aksentin.
Eikun seuraavaa chacha-tuntia oottelemaan! Aiemmin herkkujani ovat olleet hidas valssi ja fusku, mutta nyt herkkuhetkiini alkaa kivuta myös letkeä chacha.

3 kommenttia:

 1. Tulee niin iloinen ja hyvä olo kun lukee sinun tanssikokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että iloni ppimisesta välittyy tekstienkin kautta!

   Poista
  2. Kiva, Orvokki! Kesä on vielä kokonaan edessä, joten Pavi tai Backas kutsuu meitä!

   Poista