torstai 20. helmikuuta 2014

Miksi paloauto?


"Miksi sushihalliin tuli paloauto?" Tähän kysymykseen olen aamupäivän aikana vastannut kymmeniä kertoja. Kyselyikäinen Ykkönen on päivän Mummin ja Ukin hoidossa. Olimme aamukahvilla Hakaniemen hallissa, jota kolmevuotias kutsuu sushihalliksi (vanhempansa ostavat hallista kalaa tehdessään susheja), kun alkoi tapahtua.

"Paloauto tuli paikalle, koska palohälytin alkoi soida. Palohälytin alkoi soida, koska hallin alakerran soppakeittiössä keitettiin soppaa liian kovaa ja liian pitkään, ja siitä muodostunut höyry sai palohälyttimen soimaan. Aina kun hallissa soi palohälytin, kaikkien ihmisten pitää mennä hallista ulos ja palomiehet tulevat tarkistamaan, onko hallissa syttynyt tulipalo. Kun palomiehet olivat tänään tarkistaneet, että hallissa ei palanut mikään, vaan keittiössä muodostunut höyry oli vahingossa laukaissut hälyttimen, ihmiset saivat mennä takaisin kauppahalliin."

Palohälytin soi korviasärkevän kovaan ja pitkään. Kallion paloasemalta tuli 10 minuutissa yksi paloauto ja kolme palomiestä tarkistamaan tilanteen. Jännää - Mummistakin.

Tilanteen rauettua, jäin kaipaamaan kuulutusta, jossa olisi kerrottu että vaaratilanne on turvallisesti ohi. Mutta mitään ei kuulutettu. Palohälytyksen ilmeisen syyn kuulimme hallin myyjiltä.

"Kenen kulta Kalle on ?" "Ukin kulta!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti