tiistai 6. elokuuta 2019

Huone Täyshoitolantiellä


Remonttikiireisen viikon jälkeen olin viikonlopun tanssileirillä (täällä) Kasnäsissa Kemiönsaaren kärjessä. Lauantaista maanantaihin yövyin kylpylähotelli Kasnäsissa (täällä) merenrannalla Kasnäsin vilkkaassa satamassa.

Hotellissa asutaan pääosin rivitaloissa, joissa on oma terassi ja osasta myös merinäköala. Jos rakastaa kylpylöitä ja tykkää lapsiperhevilskeestä ja lohikaloilla kyllästetystä saaristolaisbuffeesta, viihtynee myös Kasnäsissa. Mutta tämä kombo ei ole minun ykkösjuttujani, joten se että majoituin jo toista kertaa hotelli Kasnäsissa, johtui ainoastaan käytännöllisyydestä. Urheilukursseilla on mukavinta ja helpointa, kun treenit, majoitus ja ruokailu ovat saman katon alla.

Tanssitreenit alkoivat lauantaiaamuna. Pari päivää aikaisemmin keksin, että lähtisinkin Kemiönsaarelle jo perjantaina. Kasnäsin hotellissa ei ollut enää tilaa, mutta läheisen Dragsfjärdin Panget-nimisestä hostellista minulle löytyi pikkuruinen huone veeseellä ja yhteissuihkulla.

Viihdyin kodikkaassa ja ystävällisessä, menneen ajan rappioromantiikkaa tihkuvassa ympäristössä, jossa kaksi lihavaa kissaa tassutteli asiakkaiden jaloissa ja jossa tarkkasilmäisempi olisi huomannut useamman fiksausta kaipaavan nurkan. Kun ei kiinnittänyt huomiota repsottavaan kukkatapettiin eikä käteen jäävään pöntönkanteen, saattoi täysin siemauksin nauttia emännän keittämästä sametin pehmeästä aamupuurosta ja ilmeisesti lähileipomon hyvästä kauraleivästä. Ja rauhasta.

Panget on toiminut Täysihoitolantiellä vuodesta 1930, ja nykyinen emäntä Birgitta Holmström kunnosti ja avasi paikan uudelleen 2015. Kuolleen näköinen terassi, suljettu kellaripubi ja hylätyn oloinen rantasauna panivat minut miettimään hostellin tulevaisuutta.

Toistaiseksi elämä hostellissa jatkuu uusia vieraita odotellessa. Lähtiessäni pihan pitkillä pyykkinaruilla kuivui parikymmentä lakanaa leudon merituulen puhaltaessa läheiseltä lahdelta.

Hostellin kodikas ruokasali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti