maanantai 12. elokuuta 2019

Herkuttelua Tertissä


Olemme 1980-luvulta lähtien käyneet vähintään pari kertaa vuodessa Mikkelin seudulla useimmiten Parasystävää sekä hänen perhettään ja ystäviään katsomassa. Alkuvuodet kasvavan lapsikatraamme kanssa ja tällä vuosikymmenellä etupäässä kaksi Ukin kanssa - yhden tai kahden koiran kulkiessa mukana. Mikkelin torit, musiikkijuhlat ja Mannerheim-jutut, keskustan kaupat ja alkot ovat tulleet tutuiksi. Mutta Tertin kartanossa ei ole tullut käytyä, vaikka monta kertaa on ollut ajatuksissa.

Perjantaina tämä pitkäaikainen ajatus viimein toteutui. En odottanut mitään, sillä parin vuoden takainen käynti Anttolan hovissa oli pienoinen pettymys (täällä). Hämmenyinkin täysin, kun ajoimme komeaa koivukujaa pitkin kauniin kartanorakennuksen ohi ruispellon viereen autoja täynnä olevalle parkkipaikalle. Heti alkoi soida ”ruislinnun laulu korvissani”.

Vaaleanpunainen kutsuva kartano, jota vastapäätä pihan toisella puolella kodikas kahvilarakennus - jonka takaa löytyy lumoavan romanttinen lasikko pitkine pöytineen ja pitsiverhoineen. Rakennuksilla suljetun pihan muilla laidalla olivat punamultainen, matala pitkulainen talo, jossa viisi kutsuvaa vierashuonetta omilla sisäänkäynneillään ja tätä vastapäätä tilava toimisto/varastorakennus. Talojen ympäröimällä nurmipihalla on pensaita ja valkoisilla pöytäliinoilla peitettyjä pyöreitä pöytiä tuoleineen.

Kaikkialle olivat koirat tervetulleita, jopa päärakennuksen koristeellisiin ravintolahuoneisiin :):) Ja jokainen vastaantuleva työntekijä hymyili ystävällisesti ja toivotti tervetulleeksi. Olin myyty, ja täysin valmis maksamaan 42 euroa päärakennuksessa tarjoiltavasta juhlavasta kesäbuffeesta, jota tarjoillaan juhannuksesta koulujen alkuun. Eli satuimme paikalle viimeisenä mahdollisena viikonloppuna.

Ja kyllä kannatti. Kuten aiemmin olen kirjoittanut, en ole buffeepöytien ystävä (täällä). Mutta Tertin kartanon kesäpöytä oli värikäs ja jumalaisen kaunis, tavallista kekseliäämpi ja vieläpä maukas. Löytyi Haukichevicetä, sitruunaa ja tilliä / Tertin pateeta, savusinappia ja mustaherukkahyytelöä / Hiillostettua taimenta ja metsäsienimuhennosta. Muun muassa...

Eikä seurassakaan - Ukki sekä Parasystävä ja Miehensä - ollut valittamista :):)


Kerkkäpannacottaa, mustikkaa ja puolukkacrumblea 
Kartanon kukkaissokerikakkua
Käsintehtyjä karamelleja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti