perjantai 16. maaliskuuta 2018

Ukki ja Mummi laivalla

Ukki, jolla rokkitukka ja parta, ja hapsuhiuksinen Mummi tulossa laivan kaupasta.

Taas Ukin kanssa grande-turneella :):) läntisessä naapurimaassa - Siljan tarjousmatkalla Tukholmassa. Tällä kertaa vajaa kuusivuotiaan Pikkupojan kanssa. Ukin toivomuksesta (ja vähän Mumminkin) olimme 11. kerroksen parvekkeellisessa luksushytissä. Olipahan mukava ja sopiva hytti: vanhuksilla oma tilava parivuode ja Pikkupoika nukkui yöksi aukilevitetyssä vuodesohvassa. Iso telkkari ja suojaisa parveke aurinkoon. Illalla jännitettiin yhdessä Voice of Finlandian jatkoon pääsijöitä ja aamulla ennen kuutta ihailtiin saarten takaa nousevaa aurinkoa. Jääkaapissa hintaan kuuluvat kuoharit ja limut.

Illallisen söimme Happy Lobster -äyriäisravintolassa. Alkuun tarjoillut karkaravut olivat tuoreita ja hyviä, mutta pääruoksi syömämme lämmin hummerin puolikas ja katkaravuilla täytetyt kampelarullat eivät täysin vakuuttaneet. Tosin hummerin päälle levitetty sakea kastike oli herkkua, jota minäkin Ukin lautaselta ahkerasti dippailin. Perusjälkkäreissä - suklaabrownissa ja sitruunajuustokakussa - ei ollut valittamista. Ja tarjoilu oli joutuisaa ja ystävällistä, ja etenkin Pikkupoika huomioitiin enemmän kuin hyvin.

Täysillä vatsoilla nukahdimme kaikki jo yhdeksän jälkeen, joten ei haitannut vaikka heräsimmekin jo (Ruotsin aikaa) viiden aikoihin Pikkupojan iloiseen ääneen: ”Mummi, ollaanko jo Ruotsissa?”Ei kommentteja:

Lähetä kommentti