perjantai 30. maaliskuuta 2018

Saalista kirppikseltä


Kiirastorstaina en valmistautunut pääsiäisen viettoon, vaan kolusin Salon kirpputoreja, kuten olin suunnitellut. Koluaminen oli kokopäivähommaa, sillä aloitin kymmenentä ja lopetin viideltä. Vaikea uskoa itsekään, että joku voi kuluttaa kirpputoreilla kokonaisen työpäivän. Toki välillä rupateltiin ja kahviteltiin - useampaankin otteeseen - niin muiden koluajien kuin myyjien ja iltapäiväksi seuraan liittyneen Esikoisen ja hänen lapsiensa kanssa. Ja välillä vaihdettiin nuorimmaisen kakkavaippoja...

Aamupäivä kului Salon työttömien ylläpitämässä Ekocenterissä (täällä) ja viereisellä tontilla olevassa Secondhandmarketissa (täällä) ja iltapäivä Radiokirppiksellä (täällä) ja Aarresaarella (täällä). Kaikki neljä ovat itsepalvelukirppiksiä ja siistejä, hyvin hoidettuja ja käymisen arvoisia. Kaikilla paitsi Radiokirppiksellä on myynnissä myös huonekaluja, mutta kirjoja - lukuunottamatta lasten kirjoja - ei enää löytynyt yhdeltäkään.

Aarresaarella törmäsin tuntemattomaan mieheen, joka ei voinut olla esittelemättä minulle hetki sitten löytämiään viittä ehjää Ryppy-nimistä Iittalan pientä lasipikaria, jotka olivat myynnissä yhteensä viidellä eurolla. Mies kertoi etsineensä kyseisiä 1950-luvun pikareita pitkään, koska hänellä on saman sarjan karahvi ja yksi pikari. Nyt häntä onnisti enemmän kuin hyvin, sillä hän sai ehjät pikarit yhden euron kappalehintaan, kun netissä niistä näytetään pyydettävän 15 euroa/kpl. Kirppistuuria!

Pikkupoika löysi kolmella eurolla hyvän työkalusetin upeine porineen ja kuvassa housuntaskusta roikkuvan armeijan vanhan juomapullon 1,5 eurolla. Äitinsä tosin kielsi likaisuuden takia käyttämästä pulloa juomiseen, ainoastaan leikkimiseen...

Mummi löysi - kuten yleensäkin - paljon sekä tarpeellista että tarpeetonta naistenlehdistä vedenkeittimeen ja kaulimesta parveketuoleihin. Kirppislöydöistäni lähipäivinä lisää Mummi kirppiksellä -blogissa (täällä).

2 kommenttia:

  1. Pikkukaupungissa onkin varmaan kiva kierrellä kirppiksiä, kun ja jos niitä on vielä useita. Ne välimatkat ei taida olla pitkiä, ja välimatkojakin on kiva kävellä. Löysit sitten kivoja välttämättömyyksiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salo on ihmeen hyvä kirppispaikka. Mistä sitä pienellä paikalla löytyykin niin paljon tavaraa myyntiin...

      Poista