torstai 22. maaliskuuta 2018

Leipä veti Cruhun

Crun kevätkoristeinen parsarisotto

Mkaaliskuun Tallinnan reissulla nautimme lounaan Vene-kadulla ravintola Crussa (täällä). Miksi? Koska Ukin kanssa yövyimme pari vuotta sitten Crun hotellipuolella (täällä), ja viihtyisä majapaikka ja herkullinen aamiainen ja etenkin aamiaisella tarjoiltu saaristolaisleipä herätti halun kokeilla Crun ravintolapuolta.

Ravintolan saaristolaisleipä maistui edelleen superherkulta, ikkunapöydästä oli kiva seurata harvoja ohikulkijoita ja palvelu oli äärettömän ystävällistä - Äitimuorille löytyi ruokajuomaksi jopa kevytmaitoa:):) Tilaamamme ruoat tuotiin kauniisti tarjolle, mutta maultaan kolmen ruokalajin lounas ei ollut mitenkään mieleenpainuva. Keväinen parsarisottoni oli jopa mauton, vaikka sisälsi valtavasti (liikaa) parsan paloja - tosin olen hemmoteltu pilalle Ukin herkkurisotoilla, myös miedolla mutta maukkaalla parsarisotolla. Ja jälkkäriksi valitsemamme suklaarengas oli jopa minunlaiselle jälkäri- ja suklaafriikille liian tuhti. Mutta jälleen kerran tuttu ja mukava seura sekä huomaavainen ja lämmin palvelu saivat minut lähes unohtamaan syömäni ruoan heikkoudet.

Pitkästä aikaa törmäsimme Tallinnassa - ilmeisesti? - ”huijaritaksikuskiin”, kun lounaan jälkeen nappasimme vanhan kaupungin reunalta taksin. ”Vitsikäs” mies laskutti meiltä 20 euroa kuskattuaan meidät keskustasta Telliskiven alueelle, kun sama matka takaisinpäin maksoi vain 5 euroa. Nöyränä maksoin kun muutakaan en osannut.

Telliskiven käsityökaupasta Sisko osti ihanan tupsullisen alpakkapipon.

Crun herkkuleipää 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti