keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Tunti Tallinnassa


Viime viikolla olin tunnin Tukholmassa (täällä), ja tällä viikolla tunnin Tallinnassa - varsinainen pikamatkaaja :):) Eipä tuota paljon ehtinyt nähdä kumpaakaan, eikä toiveeni saada rauhassa lompsia pitkin naapurimaiden pääkaupunkien katuja toteutunut tälläkään kertaa. Maybe some day...

Tallinnaan lähdimme Äitimuorin ja Siskon kanssa juhlistamaan Siskon ja minun synttäreitä - olemme kumpikin syntyneet 1950-luvulla maaliskuun lopussa viiden päivän välein (Sisko on kala ja minä oinas). Tiistaiaamupäivällä MegaStarilla mentiin ja keskiviikkoaamupäivällä Starilla tultiin. Eli Tallinnassa vietimme vajaa vuorokauden, ja siitäkin suurin osa kului ruokailuun ja nukkumiseen: Söimme myöhäisen ja pitkän lounaan ravintola Crussa ja yövyimme ihanassa ja tunnelmallisessa Savoy Boutique -hotellissa (täällä).

Tallinnassa oli edellisenä yönä satanut jo kevätkuivaan maahan kymmenen senttiä nuoskalunta, joka iltaa kohti jäätyi. Mukulakivikujia ei hiekotettu, joten kolmen leidin kävely kaupungin superliukkailla kaduilla supistui alle tuntiin. Äitimuori sammui hotellin sänkyyn ennen yhdeksää, minä aika nopeasti hänen perässä ja Sisko - nuorin leideistä - ennen kymmentä. Vaan mikäpä tilavassa huoneessa ja hyvissä sängyissä oli nukkua. Äitimuori tosin totesi aamulla omaan tapaansa: ”En sitten nukkunut yhtään. Koko yön vain makasin sängyllä ja vasta kuudelta nukahdin.”

Savoyssa on ravintolan lisäksi viihtyisä baari isoine ikkunoineen ja kesällä myös viehättävä ulkoterassi. Ennen lounasta juhlistimme baarissa synttäreitä Siskon frankofiilimiehen (etä)tarjoamalla ranskalaisella valkoviinillä. Drinkkilistaa tutkiessamme huomasimme, että Ranska on eestiksi Prantsusmaa :):). Hyvää se oli se Prantsusmaan juoma - kiitokset Kimille!

Mitä uutta selvisi pikkusiskosta? Sisko nukkuu edelleen täysin liikkumatta ja tosi hiljaa, eikä päästä pienintäkään kuorsausääntä. Sisko ei koskaan käytä farkkujen alla sukkahousuja - minulla pitää syyskuusta toukokuuhun olla lämpimät 40-60 -denierin sukkikset. Sisko syö aina aamuisin aamupalan päätteeksi yhden suklaapäällysteisen digestive-keksin, ja onneksi digestivejä löytyi myös Savoyn runsaasta aamiaispöydästä.

Aina sitä oppii Tuikitutustakin uutta :):)

Lähes 90-vuotiaan Äitimuorin ekstralautanen, jonka hän haki perusaamiaisen syötyään :):)
Kaikilla ruokavalio ei nosta kolesterolia, sillä Mamman kolesteroliarvot ovat aina olleet normaalit. 

2 kommenttia: