lauantai 17. maaliskuuta 2018

Tunti Tukholmassa


Ruotsin risteilyllä pistäydyimme Tukholmassa - sananmukaisesti pistäydyimme. Eikä Ukki edes pistäytynyt, sillä hän jäi kipeiden jalkojensa takia nauttimaan laivan loungetarjoiluista ja kevätauringon säteistä luksushyttimme parvekkeelle.

Minä körötin Pikkupojan kanssa bussilla nro 76 Värtanin satamasta Nytorgetille ja takaisin. Kahdesti nousimme kävelemään ja haistelemaan kaupunkia. Ensin Nytorgetin lähistöllä, jossa kävelyn lomassa piipahdimme pienessä kahvilassa syömässä belgialaisia vohveleita. Ja toisen kerran kuninkaanlinnan tienoilla, jolloin ihastelimme rannan vallanneita kymmeniä joutsenia ja muita vesilintuja.

Bussin ikkunasta Tukholma näyttäytyi aurinkoisena, siistinä ja kauniina. Kaupungin keskustassa bongasimme lintujen lisäksi lastenvaunuja työntäviä isiä, innokkaita hiihtäjiä kiertämässä ympyrän muotoista latua ja ammattimaisia koiran ulkoiluttajia, joilla kullakin oli 5-8 koiraa huollettavanaan.

Yhden jälkeen palasimme laivalle ja asetuimme Ukin viereen luksushyttimme parvekkeelle nauttimaan kirkkaasta ja lämmittävästä (!) auringosta (onneksemme hyttimme jäi satamassa auringon ja valon puolelle) ja ihastelemaan kimmeltävien jäälauttojen hypnoottista liikettä. Ja Pikkupojalle haettiin laivan baarista köttbullar med potatismos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti