torstai 29. maaliskuuta 2018

Kurjet saapuivat


Tulin mökille eilen pääsiäisen viettoon vuorokausi ennen muita. Jätin jopa Murun kotiin, koska ajatukseni on kiertää tänään kiirastorstaina Salon kivat kirpparit. Kirpparikierroksella tapaan ehkä myös Esikoisen vauvan ja kuusivuotiaan kanssa. Kuusivuotias juhlii tänään synttäreitään, ja oli toivonut synttärilahjaksi kiertelyä mökkikunnan kirpputoreilla. Ja äitinsä päätti toteuttaa pikkupojan toiveen :):)

Mökille tullessa ilahdutti, kun vessa ja vesi toimivat (näin ei ole aina), ja ärsytti, kun roskiksessa oli kuollut hiiri ja sohva oli täynnä hiiren papanoita. Kivalta tuntui, kun illalla valoa riitti yllättävän pitkään ja aamulla talitintit tutkivat ikkunasta näkyvää linnunpönttöä ja järven jäällä koikkelehti tuttu kurkipariskunta.

Papanista huolimatta oli rauhallista ja kaunista, kuten aina.

7 kommenttia:

 1. Kurjet ovat jo siellä. Aina ne tulevat, vaikka ilmat olisivat minkälaiset.
  Mukavia pääsiäispäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pääsiäisen aikaa Sinullekin! Joo, kurkipari pesii yleensä viereisessä lahdessa ja joutsen pari meidän edessä olevassa lahdessa. Välillä taustelevat äänekkäästi reviiseistään - odotellaan miten käy tänä vuonna.

   Poista
 2. Kurkeja olet jo nähnyt! Voi jestas! ♥ Minä odotan milloin ensimmäiset näkyvät - siitä tulee aina jotenkin niin uskomattoman hyvä fiilis, kun ne saapuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se fiilis kun iso ja pitkäkoipinen lintu kävelee ja lepuuttelee vitivalkoisella jäällä, eikä ketään missään, ON upea ja kiehtova näky. Toivottavasti sinnekin ehtivät pian...

   Poista
 3. Mukavaa pääsiäistä teille päin. Uusimaa on vielä talviasussaan; laulujoutsenia kyllä näkyy ja eilen näin muutaman uuttukyyhkyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pekka. Lumipyry taisi pariksi päiväksi pysäyttää kevään etenemisen, mutta mitälie tapahtuu jos ennustukset 10 asteen ”lämpöaallosta” toteutuvat tällä viikolla. Ehkä näemme lisää niin kurkia kuin joutseniakin...

   Poista
 4. Mukavaa pääsiäistä teille päin. Uusimaa on vielä talviasussaan; laulujoutsenia kyllä näkyy ja eilen näin muutaman uuttukyyhkyn.

  VastaaPoista