sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Pettymys Vuoksella


Imatran Valtionhotellissa (täällä) on maanmahtavat puitteet. Upeaakin upeampi Usko Nyströmin suunnittelema kivilinna avattiin vuonna 1903 Grand Hotel Cascada -nimisenä. Satavuotisen historiansa aikana jugendlinnaa on entisöity ja kunnostettu useamman kerran, viimeksi vuonna 2005.

Komeampaa hotellimiljöötä saa Suomesta hakea. Mutta miksi upea linnahotelli kaikesta huolimatta jätti kävijän kylmäksi? Vaikuttaako asiaan ketjuomistajuus ja monimutkaiset Cumulus/Rantasipi-järjestelyt?

Omaan kokemukseeni saattoi vaikuttaa myös se, että saimme linnahotellin ylimmän kerroksen ullakkohuoneen, joka tosin oli tilava, mutta jossa oli kolme pikkuriikkistä 50x50 cm:n räystäsikkunaa - minähän elän valosta. Sängyt olivat hyvät, mutta huone oli jurosti ja persoonattomasti kalustettu eikä yhtään hyödynnetty ullakkokerroksen luontaista romantiikkaa. Suuri pettymys oli myös mitään sanomaton ketjuhotelli-aamiainen ja se että aamiaishuoneessa vieraita ei päästetty istumaan parhaan luontonäkymän tarjoavien ikkunapöytien ääreen. Miksi??

Hienosta hotellista jäi huono fiilis, vaikka luonto ympärillä oli syyskuisen kaunis ja lumoava.

Vuoksen koski on tyhjä ja suljettu vuoteen 2018 asti padon korjaustöiden takia, 
mutta käsittämättömän hieno siitä huolimatta.

Fantastisen satulinnan raamit

2 kommenttia:

 1. Onpa harmi. Minullekin on yllätys tuo, ettei noin kauniin rakennuksen sisällä ole romanttista tunnelmaa ja hyvää ruokaa. Maisemista nyt ainakin luulisi voitavan nauttia, kun niiden äärellä ollaan.
  Itse olen yöpynyt Imatralla Vuoksenhovissa, joka jo ulkonaisestkin on sitä mitä on, niin ei ole tullut pettymyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillai väliin sattuu. Tietty hotellikokemus on kiinni monesta asiasta: omasta fiiliksestä, odotuksesta, vuorossa olevasta henkilökunnasta, säästä ym.

   Poista