perjantai 8. syyskuuta 2017

Kotkan Hyöky


Torstaina suunnattiin Ukin kanssa kohti Mikkeliä - Parasystävän ja Miehensä uutta lukaalia katsastamaan. Lyhimmän kautta eli kiertäen Kotkan, Imatran ja Savonlinnan kautta :):) Ukki on pitkään halunnut nähdä arkkitehtitoimisto Lahdelma&Mahlamäen (täällä) suunnitteleman, vuonna 2008 avatun Merikeskus Wellamon Kotkassa (täällä). Joten ei kun sinne, kun Kaakkois-Suomessa ajellaan :):)

Sade alkoi heti Itäväylälle päästyämme, ja seurasi meitä iltaan asti. Paljon ei rankkasateessa Wellamoa ulkopuolelta kierrelty. Työnimellä Hyöky arkkitehtikilpailun aikoinaan voittanut, suurta aaltoa kuvaava rakennus kohosi komeana kohti sataman vanhoja nostureita. Seinän siniset, vihreät ja harmaat pelti- ja lasilevyt loistivat leikkisästi sateesta piittaamatta.

Merimuseon sisällä nautimme tilasta ja valosta. Ihastelin hienoja puuveneitä, joiden hiottuja ja upeasti lakattuja pintoja olisin halunnut jäädä silittelemään. Jokaisessa veneessä oli tiukat Koskettaminen kielletty -merkit, enkä kuuliaisena tyttönä uskaltanut "rikkoa lakia". Vieläkin harmittaa. Vielä illalla kuvittelin liukkaan, lämpimän ja pehmeän puupinnan lumoavan tunnun sormenpäissä...

Sisällä tammea ja limenvihreää 

Ruotsinsalmen vinttikoira -niminen kaunotar vuodelta 1952 

2 kommenttia: