torstai 14. syyskuuta 2017

Basbas - baras bistro


Esikoisen synttärien kunniaksi kävimme syömässä Punavuoren kuulussa Baskeri&Basso -bistrossa (täällä). Ja olipa mukava paikka - parempaa fiilistä ja ystävällisempää palvelua saa Helsingistä hakea. Tyylikäs, kodikas, rento ja yllättäen myös lapsiystävällinen paikka. Seitsenhenkisessä seurueessamme oli kaksi tarhapäivän väsyttämää pikkupoikaa, joille henkilökunta kädestä pitäen esitteli keittiön saloja ennen ravintolan täyttymistä. Olimme kaikki enemmän kuin tyytyväisiä.

Ruoka oli hyvää, mutta ei läpeensä huippua. Pehmeä burrata-juusto ja lempeä sitruunarisotto olivat tosihyviä, mutta siikacarpaccioon jäin kaipaamaan (erilaista) makua, samoin kateenkorvaan. Molemmathan ovat perusmaultaan mietoja, mutta... Olen kateenkorvafriikki: Lapsena Äitimuori osti torilta viikonlopuisin munuaisia ja kateenkorvaa, joiden valmistamisessa hän oli pro. Ja opiskeluvuosien Helsinki-reissuilla kävimme Parasystävän kanssa usein Kosmoksessa, jossa tilasimme ravintolan klassikkoannoksen eli kermassa ja portviinissä hauduttua vasikan kateenkorvaa. Mutta lopuksi pöytään tuotu ihanasti valuva suklaafondant palautti minunkin herkuttelufiiliksen.

Ja kuten mukana ollut Opiskelijatyttö - joka muuten rakasti koko menuuta - totesi: "Ruokailu on kokonaisuus, ja yksittäisten annosten herkullisuus vain osa kokonaisuutta." Ja kokonaisuus oli Basbasissa enemmän kuin kohdallaan. Lisäksi avokeittiössä asiakkaiden edessä innokkaina touhuavat kokit valloittavat aina sydämeni.

Joten Basbasiin palataan heti kun vain onnistutaan taas varaamaan paikka suosittusta ravintolasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti