keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Kynttilän valossa


Mökillä sattuu ja tapahtuu. Eilen tiistaina oli päivällä kolmen tunnin sähkökatkos, josta oli aiemmin ilmoitettu ja olin osannut varautua. Silti keskellä päivääkin oli yllättävän hämärää, lukea näki vain aivan ikkunan vieressä. Sähkökatkos sulki valon, lämmityksen ja lieden lisäksi veden ja vessan (toimivat pumpulla) sekä telkun, radion ja nettiyhteyden. Puhelin sentään toimi.

Kudoin, luin ja odottelin. Uloskaan ei viitsinyt mennä, koska satoi kaatamalla - koko päivä.

Ehdin nauttia toimivasta sähköstä pari tuntia, kun illalla seitsemältä sähköt sammuivat uudelleen ilman ennakkovaroitusta. Tuli pilkkopimeää. Myös vastarannalla olevan parin kesämökin valot sammuivat. Caruna, oi Caruna! Onneksi taskulamppu ja kynttilät olivat lähellä. Loppuilta vietettiin Murun kanssa hiljaisuudessa - viisi kynttilää valaisi ihmeen paljon.

Sähköt palasivat hiukka kymmenen jälkeen. Onneksi sillä olin jo kaivanut lisäkalsaria jalkaan, ja yö oli tulossa. Mökillä sattuu ja tapahtuu.

4 kommenttia:

 1. Voi voi, siellähän alkaa jo seikkailu mennä eloonjäämistaisteluksi. :)
  Ikävä, että teidän piti perua matka.
  Meillä sataa myös vettä koko ajan ja piha on molemmin puolin pääosin vihreää nurmikkoa, joitain lumialueita on täplinä siellä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta urheasti on selvitty Murun kanssa:) Onneksi saatiin lääkärintodistuksella lähes kaikki rahat takaisin matkasta. Myöhemmin voidaan suunnitella uutta....Joo, lumet sulaa valtavaa vauhtia, vaikka taisivat luvata viikonvaihteessa lisää.

   Poista
 2. Ihan kuin Murphyn laki olisi sinun ylläsi, mitä vaan voi mökillä tapahtua, se myös tapahtuu.
  Inhoja noi sähkökatkokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks Murphy ei jatkanut kolttosiasn:):)

   Poista