perjantai 24. toukokuuta 2013

Työpäivä

Aamulla olin juuri hakenut Kakkosen Sörnäisten kodista ja olimme yhdessä ennen kahdeksaa aamukahvilla Hakaniemen torilla, kun puhelin soi. Pikkupoikien isä soitti ja kertoi että päiväkoti olikin yllättäen perjantain suljettu ja heille oli unohdettu ilmoittaa. Minne Ykkönen? Voiko Mummi ottaa?

Mikäs siinä. Isä toi Ykkösenkin torikahveille ja seurustelemaan Kakkasen torituttujen (= kahvittelevia eläkeläisherroja ja muruja kerjääviä varpusia) kanssa. Onneksi Ukki tuli tapansa mukaan uintireissunsa jälkeen hakemaan meitä ja niin me kaikki körötimme Ukin autolla sammitaloon. Perillä Mummin lelujen tarkistus, pisutukset, kurahousujen pukeminen ja sitten kärryillä leikkipuistoon Kakkosen puistotuttuja tapaamaan.

Nyt pikkupojat ja Ukki ovat päiväunilla ja Mummi kaipaamallaan kahvi/hengähdystauolla. Onneksi aurinko näyttää juuri ilmestyvän pilvien takaa ja saatetaan selvitä kunnialla iltapäivästäkin kahden ihanan, mutta työlään pikkumiehen kanssa. Ja onneksi Ukkikin on iltapäivän kotona. Ja onneksi huomenna on lauantai ja vapaapäivä!


Kekseliäs Ukki vei Mummin ja pikkupojat iltapäiväksi Vanhankaupungin lahdelle ja Tekniikan museoon. Museo oli pettymys, mihinkään ei saanut koskea. Koko paikka oli jämähtänyt jonnekin 80-luvulle. Pikkupoikia kiinnosti eniten ovenpieleen jääneet siivousvälineet. Iltapäivän pelasti koskenpartaalla syöty jäätelö ja kävely kauniin Vanhankaupungin lahden rannalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti