sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tulppaaneista?


Uutena sipulikukkaintoilijana olen taas hieman ihmeissäni. Yllä olevat kaksi punaista tulpaania ovat kukkineet kaupunkipihassani joka kevät parinkymmenen vuoden ajan. En ole niitä mitenkään hoivannut enkä lannoittanut. Nyt luin netistä että tulpaanin sipulit kukkivat vain kerran ja sitten syntyy sivusipuleita, jotka kukkivat seuraavana vuonna jos kukkivat ja jos niitä on lannoittanut ym. Miksi jotkut sitten kukkivat ilman hoitotoimiakin?

Alakuvassa olevat, viimesyksynä istuttamani valkoiset tulppaanini eivät sitten enää kukikaan ensi keväänä. Onpa harmi! Ja aika omituista, kun nuo yllä kuvatut punaiset kukkivat kuiteski? Jäänpä seuraamaan ja pistän entisten viereen ehkä pari uutta sipulia syksyllä.

Mestareiden liigan finaali oli upeaa katseltavaa, todellista taistelua ja hienoa jalkapalloa. Bayern Munchen voitti Dortmundin 2 - 1.

Oman pihan kaunottaret

Hurmaaja naapurin pihassa.

2 kommenttia:

 1. Luulenpa, että tulpaanit kukkivat siellä missä on otolliset olosuhteet niiden kukkia. T.s. meillä eivät kuki kuin kerran ja sitten se ihanuus on ohi.

  Ovat kyllä kauniita tulppaanisi ja naapurin Hurmaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 60-vuotiaaksi on täytynyt elää että tämänkin oppii. Tähän asti olen kuvitellut että sipulikukat nousevatsipulista uudelleen joka vuosi. Toisaalta eipä se niin valtava vaiva ole niitä syksyisin maahan laittaa,etenkin kun tykkään että ne ovat kauneimpa tiiviissä rykelmässä.

   Poista