Tämän kesän kakku ei meillä ole perinteinen mansikkakakku (täällä) eikä tuttuakin tutumpi piirakka, jonka täyte vaihtelee alkukesän raparperista loppukesän puolukkaan (täällä), vaan helppo ja hyvä suklaakakku. Nappasin Zannin suklaakakun ohjeen toukokuun alussa Hesarista (täällä) ja päätin tarjoilla kakkua viime lauantaina nuorimman lapsenlapseni yksivuotissynttäreillä.
Koko Suomi leipoo -ohjelmaan vuonna 2020 osallistuneen leipuri Zainab Asisin eli Zannin luottokakku maistui kaikille ja viikonlopun juhlissa se syötiin viimeistä murua myöten :) Yksi kakku riittää 8-10 henkilölle ja 23 aikuis- ja lapsivierasta varten leivoin kaksi kakkua, koska tarjolla oli Ukin lohikeiton lisäksi muutakin makeaa herkkua…
Kaiken kukkuraksi suklaakakku oli tumpelo-mummillekin selkeää ohjetta seuraten ihanan helppo valmistaa - ja kuorrutuskin levittyi vaivatta :) Leivoin kakut pari päivää ennen viikonloppua ja juhlapäivän aamuna kuorrutin ne suklaalla ja koristelin pistaasirouheella. Ilman kuorrutusta kakku säilyy ennen syömistä jääkaapissa ainakin 3-4 vuorokautta.
Zannin suklaakakusta tulee juhlieni vakiotarjontaa, niin helppo ja hyvä se oli - ja kestää helteisiä päiviä :) Tosin ensi kerralla lisään taikinaan vähintään kaksinkertaisen määrän appelsiiniraastetta ja ehkä Vävypojan ehdotuksesta myös ripauksen chiliä…
Olenkin varannut mökille tarvikkeet jo seuraavaa kakkua varten…
150 g voita tai margariinia sulatettuna2 dl valmista tummaa kahvijuomaa (pika- tai suodatinkahvia)2 tl appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna1 dl appelsiinimehua (yhden appelsiinin mehu)
3 dl vehnäjauhoja1,5 dl kaakaojauhetta3 dl sokeria1,5 tl leivinjauhetta1 tl kardemummaa0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa2 kananmunaa
200 g tummaa suklaata1 dl maitoaPistaasipähkinöitä rouhettuna
Zannin appelsiinilla maustetun suklaakakun ohje
Yksivuotiaan synttäreitä juhlittiin parinkymmenen läheisen kanssa Ukin mökillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti