keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Herkkublinejä


Viime sunnuntaina, ennen nuorimman lapsenlapsemme pienimuotoisia yksivuotisjuhlia päätimme Ukin kanssa käydä kaksistaan lounaalla. Aurinko paistoi upeasti, joten yritimme keksiä isoikkunaista ja valosaa ruokapaikkaa. Yksivuotias asuu Sörnäisissä, joten päädyimme Eläintarhanlahdella Siltasaaren ja Tokoinrannan välissä kelluvaan Meripaviljonkiin (täällä).

Sunnuntai-iltapäivänä ravintola oli lähes täysi, ja kaikki ikkunapöydät olivat tietenkin varattuja. Mietitytty myös se, että ravintolassa oli saatavilla ainoastaan blinibrunssi-buffetpöytä alku-, pää- ja jälkiruokineen 35 eurolla. Olimme varautuneet hieman hillitympään ja halvempaan herkutteluun.

Mutta päätimme jäädä, kun tarjoilija löysi sopivan valoisan pöydän. Onneksi buffetpöydän tattariblinit osottautuivat tosi herkullisiksi: kuumia, rapeita ja rasvaisia noin kahdeksan senttisiä ja sopivan paksuja lättysiä. Joskin santsatessa sain blinikasasta yhden alimmista blätyistä, joka ei enää ollut kuuma eikä rapea, mutta hyvä kuitenkin. Myös alkupalapöydän kaikki lisukkeet olivat raikkaita ja tuoreita: kolmea eri mätiä, savusiikaa, jääkellarinlohta ja caesarsalaattia ym. ym. ym.

Pääruoat jäivät meiltä kokonaan maistamatta - ja jälkkäreistäkin tyydyin maistamaan vain mustaherukkapannacottaa (hyvää). Sillä sekä mahakas Ukki että mahaton Mummi tulivat kumpikin täpötäyteen pelkästään blineistä herkkulisukkeineen.

Ja kahvit juotiin Sörnäisissä yksivuotiaan kotona Paljon onnea vaan -laulun säestämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti