tiistai 16. lokakuuta 2018

Aurinkoinen Antibes

Bathers watching a plane (Picasso 1920)

Lyhyellä Ranskan reissulla ehdittiin Mouginsin (täällä) lisäksi yöpyä pari yötä Antibesissa. Sääennustusten perusteella olimme varautuneet sateeseen, mutta Antibes yllätti iloisesti. Saimme kaksi ihanaa aurinkoista loppukesän päivää. Ja nautimme.

Nautimme lämmöstä ja turkoosista merestä. Ja sileistä, käteensopivista rannan pikkukivistä. Olin unohtanut, miten ihanilta meren hiomat Välimeren rantakivet tuntuvat jalkapohjissa ja käsissä. Parasta hierontaa ja meditatiivista rauhoittumista, kun istuu lämpimillä rantakivillä seuraten aaltojen ja pilvien liikkeitä ja painelee, pyörittelee ja tunnustelee käsissään harmaita, auringon ”pehmentämiä” sileitä kiviä.

Tietenkin pistäydyimme myös rannan Picasso-museossa, jossa yllättäen oli kiva näyttely mestarin Antibesin lomilla vuosina 1920-46 tekemistä maalauksista ja harjoitelmista. Majoituspaikkakin löytyi helposti Airbnb:n kautta aivan rannan tuntumasta.

Auringon ja meren lisäksi lumouduin lähileipomon mantelikroisanteista, joita kävin aamuhämärrässä hakemassa matkaporukan iloksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti