maanantai 17. elokuuta 2015

Pöytä viidelle


Kun syöjiä on enintään viisi, mahdumme ruokailemaan lasipartsille - juuri ja juuri. Valokuvakin pitää ottaa lasin läpi keittiön puolelta, jotta koko pöytä mahtuu kuvaan.

Rakastamme Ukin kanssa kaupunkikodin lasikkoa, jossa luemme sanomalehdet - tai Ukki nykyään lehtien näköisversiot ipad:ltä -, juomme kahvit ja syömme, aina kun mahdollista eli kun istujia on viisi tai vähemmän. Kesällä keskellä vehreyttä ja talvella usein lumikinosten alla, sillä kattokin on lasia.

Perjantaina syömässä oli Ukin ja minun lisäksi Lontoontyttö ja Opiskelijapoika Tyttökaverinsa kanssa. Suurperheessä voidaan kokoontua monenlaisilla porukoilla, ja silti väkeä on aina "paljon". On kivaa, kun kokoonpanosta riippuen ruokajutut lähtevät aina vähän eri linjoille.

Parhaimmillaan ruokapöydässämme (jatketussa - jatkopalaa säilytetään rappusten alla) istuu "sunnuntailounaalla" nykyään 14 henkeä eli yli 80-vuotiaat Äitimuori ja Poikakaverinsa, Esikoinen, Vävypoika plus kaksi Pikkupoikaa, Lontoontyttö, Opiskelijatyttö Poikakavereineen, Opiskelijapoika Tyttökavereineen ja Juniori sekä Ukki ja Mummi.

Ja Kesä jatkuu...

9 kommenttia:

 1. Sekä näyttää että kuulostaa ihanan yhteisölliseltä ja lämpimältä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurperhe tuo paljon iloa - pääosin...

   Poista
 2. Kyllä tuolla passaa ruokailla ja kahvitella:)
  Ihania elokuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kelpaa nauttia aurinkoisista päivistä koko kesän edestä!

   Poista
 3. vauu.. ikinä enää en saisi tuollaista määrää lähiomaisista kasaan. Mulla on tasan 25 sukulaista, joista 14 asuu ulkomailla. Eli 11 jäljellä, ja kaikki asutaan Espoossa. Mutta ei me kokoonnuta yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ydinperheeseeni kuuluu nykyään 14 henkeä, koska lapsia on jo viisi. Kuten sanoin koko porukalla syömme ehkä noin kerran kahdessa kuukaudessa, mutta joka sunnuntai meiitä on pöydän ympärillä keskimäärin kuusi henkeä. Se on kivaa, kun Ukki tekee ruuat, nuoret auttaa jos ehtivät ja minä katan pöydän (tykkään laittaa kauniiksi) ja usein myös siivoan keittiön - joskus vasta maanantaiaamuna. Eläkeläisellä on aikaa....

   Poista
  2. .... siis meillä on viisi aikuista lasta....

   Poista