perjantai 14. elokuuta 2015

Loma Suomessa


Lontoontyttö tuli Espanjasta viikon lomalle kolmen Lontoossa asuvan ystävänsä kanssa - kaksi saksalaista tyttöä ja yksi kreikkalainen poika. Pari päivää ystävät asuivat Opiskelijapojan tyhjillään olevassa yksiössä Hämeentiellä ja vaeltelivat aurinkoisessa Helsingissä.

Loppuviikoksi porukka painui Salon mökille, jossa he viettivät perisuomalaista kesää. Uivat viimein lämminneessä järvessä, soutivat lummelahdella ja saunoivat sähköttömässä saunassa, jonne vesi kannettiin järvestä. Poimivat pihapiiristä kanttarelleja ja söivät illallista vasta puolelta öin mökin lasikossa kynttilöiden valossa. Kiersivät metsälenkin, herkuttelivat villivadelmilla ja näkivät polulla puolimetrisen kyyn.

Lontooseen kiintyneet nuoret tuntuivat rakastuneen suomalaiseen luontoon ja maaseutuun sekä pohjoisen valoon. Kiitos vieraanvaraisen tyttäreni...

3 kommenttia:

 1. Ulkomaalaisille on taatusti taivaallista viettää lomaa maalla. Kaikki on niin erilaista kuin missä tahansa muualla (paitsi ehkä Ruotsissa on samanlaista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitimän vielä sanoman että kuvasi on upea.

   Poista
  2. Etenkin saksalaiset tuntuvat palvovan pohjoista luontoa. Minustakin valokuva on onnistunut, vaikka se on otettu liikkuvasta autosta lasin läpi matkalla mökiltä Salon torille.

   Poista