maanantai 9. kesäkuuta 2014

Maria kirppikseltä


Rakastan Hietsun kirppistä. Jos on aikaa - ja vaikka ei olisikaan - poikkean usein kesäpäivisin Hietsussa, etenkin viikonloppuina paikalla on paljon tavallisia myyjiä. Ammattimyyjät kierrän kaukaa. Mutta jutustelu tavallisten "kerrankesässäkirppiksellä" myyjien kanssa on mukavaa, ja tavara hyvää ja muistoja herättävää. 

Välillä nuortenkin myyjien pöydiltä tekee löytöjä. Viikonloppuna myymässä oli suloinen nuori tyttö, jonka pöytä oli täynnä napapaitaa ym. "Rekissä mulla on pari äidin vanhaa vaatetta", hän sanoi minulle ystävällisesti. Kasapäin ihania marimekkoja ja muita Mummille sopivia merkkejä. Ostin häneltä polvipituisen marimekon - ohutta puuvillaviskoosia - kahdeksalla eurolla, enkä edes tinkinyt. Rakastan kyseistä mustavalkoista kangasta ja hameosassa oli vielä ohut valkoinen vuori. Upea mekko näytti lähes käyttämättömältä. Ajattelin Esikoiselle työhameeksi ja heti kelpasi. Hyvä Mummin löytö!

Samalta tytöltä ostin Marimekon mustan lyhyen puuvillapellavahameen (7 euroa), jonka ajattelin itselleni tunikaksi. Katsotaan tuleeko käyttöön, en ole aiemmin ollut mikään tunikaihminen. Mutta kun oli kiva malli, Marimekko ja edullinen.

Toiselta myyjältä löytyi Marimekon hyväkuntoiset aikuisten sinivalkoiset tasaraitapaidat - pitkähihainen 5 euroa ja lyhythihainen 4 euroa. Ja taas ilman tinkimistä. Menevät juhannuksen jälkeen viemisiksi Lontoontytölle, joka rakastaa Marimekon tasaraitapaitoja - mitä suurempi koko sitä parempi.

Viikonloppu meni siis Hietsun kirpputoria ja kaupunkipihan puutarhaa tonkien. Välissä katsoin Netflixistä Orange is the new black -sarjaa. Tartuin sarjaan vasta nyt, vaikka Lontoontyttö suositteli sitä minulle jo viime vuonna. Tykkään! Etenkin vankilassa istuvan, ns. hyväosaisen perheen tytön äidin itsensäylentävää poroporvarillista ja itsekeskeistä puhetta kuunnellessa tulee välillä mieleen "minähän puhun noin". Huh!

Ukki oli tyttöjen - Muru- ja Chloe-koirien - kanssa mökillä. Saunoi ja tonki puutarhaa.


6 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä! Olen järjestämässä uutta Korkeasaaren retkeä. Nyt päiväksi valikoitui 3.8 kun oululainen bloggaaja on täällä silloin. Toivottavasti ajankohta sopii ja innostuisit lähtemään mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mamma, kiitos kutsusta. Ajankohta näyttää sopivan, joten taidan käydä ilmoittautumassa blogissasi. Vaikka jännittääkin nähdä ihmisiä kasvotuksin. Ja olenhan aika vanha....

   Poista
  2. Jokainen on oman ikäisensä :) Se ei ole mikään este!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja tavara on käsittämättömän halpaa. Usein löytää hyviä vaatteita parilla eurolla.

   Poista
 3. Joka kesäinen haave on edes ehtiä käväisemään Hietsun kirppiksellä. Tänä kesänä tavoite olla siellä yhtenä päivänä myös myymässä tyttären kanssa.

  VastaaPoista