sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Herkkuja Cityssä


Taas herkuteltiin Lontoossa Ukin ja Lontoontytön kanssa. Jokaisena kolmena vierailupäivänä onnistuimme löytämään kivan ja/tai hyvän, kohtuuhintaisen ravintolan. Tulopäivän - keskiviikon - iltana veimme kamat Kensington Close -hotelliin (iso, mutta siisti ja tosi rauhallinen ja erittäin hyvä sijainti High Street Kensington -metroaseman vieressä), tapasimme Lontoontyttö Kensingtonin koululla ja poikkesimme nälkäisinä lähes ensimmäiseen vastaantulleeseen ravintolaan. Italialainen paikka, jossa saimme OK-ruokaa, mutta jälleentapaamisen innossa sekin maistui hyvälle. Palvelu pelasi ja ympäristö oli eloisa. Viihdyimme.

Perjantaina tytön valmistujaisjuhlan jälkeen kaipasimme kaikki japanilaista - sushia ja tempuraa. Löysimme matkamme parhaan ruokapaikan: Knightsbridgen sivukadulla pieni ja mainio Chisou, jossa söimme hyvällä hintalaatu-suhteella susheja, taivaallista jättikatkaraputempuraa ja ihania thin shelled grabs. Lisänä loistava australialainen chardonnay. Todellinen valmistujaisateria. 

PS. Kävimme uudestaan Chisoussa lokakuussa 2014 ja ruoka oli pettymys tai odotukset ainakin liian korkealla. Hinnat nousseet ja laatu huonontunut. Tarjoilijana japanilaisessa ravintolassa touhukas italialainen, joka puhui liikaa ja tyrkytti palvelujaan. Onneksi saimme pikkuravintolan ainoan ikkunapaikan, josta saatoimme seurata Lontoon hienostokaupunginosan elämää. Jäi viimeiseksi kerraksi!


Torstaina kurkkasimme piruuttamme Sohossa olevaan kehuttuun hummeriravintolaan, jonne olemme pari kertaa turhaan yrittäneet. Varauksia ei oteta ja molemmilla kerroilla on ollut kolmen tunnin jono. Nyt onnistui. Saimme heti pöydän täysinäisestä Burger&Lobster -ravintolasta. Ravintolassa tarjoillaan vain kolmea annosta: kokonainen hummeri keitettynä tai grillattuna taikka hummerihampurilainen. Kokeilimme kaikkia (20 bonds each) ja kaikille maistui, vaikka kovaääninen rokkimusiikki häiritsi puhetta. Ehkä ravintolan suosio on jo vähän passe tai alkuiltapäivä oli sopiva ajankohta ennen illan kiireitä.

Matkan kruunasi vielä lauantain lounas pienessä, halvassa ja herkullisessa vietnamilaispaikassa Itä-Lontoon Hackleyssä Lontoontytön asunnon vieressä. Suussasulava vermiselli-katkarapu-pähkinä-salaattisekoitus.


Ja joka aterian jälkeen Mummin toivomuksesta italialaista jätkiä - tässä ruusun muodissa.

2 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja olette nauttineet! Vaikka taitaa silti se opiskelijatytön tapaaminen olla se parhain herkku.

    VastaaPoista
  2. Ja kiva tarjota Tytölle extraa, mistä opiskelijana voi vain unelmoida. Käytiin myös ruokakaupassa, jossa tyttö täytti kassit arkiruoalla, vessapaperilla ym ym ja pappa maksoi.

    VastaaPoista