perjantai 27. kesäkuuta 2014

Blue in London


Välillä pitää poustaa ilosanomia, ainakin itselle muistoksi. Ollaan Ukin kanssa pari päivää Lontoossa tytön valmistujaisnäyttelyssä. Upeita lopputöitä kaikilta nuorilta, etenkin omalta upealta tytöltämme. Moneen taipuva istuinmatto ja täysin uusi, luonnonmukainen marmorointitekniikka ovat saaneet huomiota myös brittimediassa. Aiheesta, toteaa ylpeä äiti.

RCA:n lopputyönäyttelyn lisäksi ehdimme vierailla myös toisen kuuluisuuden näyttelyssä Tate Modern -museossa. Iloksemme pääsimme sisään jonottamatta. Matissen tuttuja sinisiä alastonmalleja ja muita leikkelytöihin oli mielenkiintoista ja upeaa nähdä alkuperäisinä. Useimmat oli lainattu Etelä-Ranskan Matisse-museosta ja Pariisin Pompidou-keskuksesta.

Paperileikkeet heräävät eloon katsojan silmien edessä - paperipalojen maalipinnat ja leikkeiden kerroksellisuus luo kolmiuloitteisen vaikutelman. Filmipätkistä näkee, kuinka vanha taiteilija rullatuolissa istuen leikkaa suurilla saksilla (Karkun taatalla oli 1960-luvulla samanlaiset) avustajansa avittamana osan leikkeistä ensi yrittämällä muotoonsa - uskomatonta muodon hahmottamista -, osaa hän korjaa ja paikkaa työn edetessä.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että tulit kertomaan Lontoon matkastanne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yönä palattiin. Matkat Lontooseen ovat tällähetkellä kivan edullisia, vaikka kaupunki sinänsä on kallis. Onneksi välillä voin asua tyttäreni luona. Ja lentoaika on ihanan lyhyt.

      Poista