lauantai 31. toukokuuta 2014

Vietnamia pöydässä



Opiskelijatyttö oli vaihteeksi mökillä viikonloppuna, tosin vain yhden yön. Kiva kun pistäytyi. Innosti Esikoisen tekemään kanssaan vietnamilaisia kevätkääryleitä: ohuisiin riisilevyihin käärittiin riisinuudelien ja katkarapujen lisäksi pienittyjä vihanneksia - porkkanaa, kurkkua, ituja, kevätsipulia, adokadoa, tuoretta korianteria. Herkkua dipattiin itsetehtyihin kastikkeisiin. Taivaallista - raikasta, maukasta ja kevyttä. Lisänä Vävypojan grillaamaa kanaa ja parsaa sekä Mummin raparperipiirakkaa. Ja taas maha nitisi.

Vaan Opiskelijatytölle tuli jo lauantai-iltana kiire takaisin kaupunkiin. Onneksi jätti Chloe-koiransa Mummin, Ukin ja Murun iloksi.

Opiskelijatyttö muuten valmistui pari kuukautta sitten ja on asettunut työelämään. Vajaa kuuden vuoden opiskelun jälkeen. Mummin pieni. Ehkä tytölle pitäisi keksiä uusi bloginimi. Tai ehkä jatkan vaan Opiskelijatytöllä?

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja kiva kun tykkäävät ruoanlaitosta. Tuovat uusia tuulia Mummin ja Ukin pittyneisiin sapuskavalintoihin.

      Poista
  2. Vietnamilainen ruoka kuulostaa juuri sopivalta Suomen kesään. Hyvän näköistäkin.

    Söpö kaunis koira :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin sopii hyvin, ja kun mausteet on kastikkeissa, kukin voi valita haluuako tulista.

      Poista