lauantai 17. toukokuuta 2014

Korkeasaari


Eilen Mummi päätti lähteä pikkupoikien kanssa Korkeasaareen, kun Ranskan matkan takia missasi MammaN:n viime viikonloppuna järjestämän bloggarimatkan. Lähdettiin Kauppatorilta kolmen lautalla ja palattiin seitsemän jälkeen. Keväinen perjantai-iltapäivä osoittautui oivaksi valinnaksi, sillä meidän kolmen lisäksi saarta kiersi vain jokunen lapsiperhe ja tyhjässä Pukki-ravintolassa istui pari kaljaa juovaa aikuisseuruetta. 

Saatiin tuijottaa levottomasti kävelevää urosleijonaa parinkymmenen sentin päästä ja seurata kahden karhun kisailua kosketusetäisyydeltä. Ihailla toinen toistaan komeimpia kuhertelevia riikinkukkoja ja innostua Tropiikki-talossa pienistä krokotiileistä ja upeanvärisistä bythonkäärmeistä. Kolmevuotiaan suosikkia lumileopardia ei onnistuttu näkemään eikä Mummin odottamia apinoita. Sen sijaan pari laiskasti löntystelevää kamelia ja innokkaasti hyppelevä kengurulauma saivat meidät pysähtymään pitkäksi toviksi.

Tietenkin tutkittiin tarkkaan myös työntekijöiden mönkijöitä ja rakennusmiesten uutuuttaan hohtavaa pienoiskaivinkonetta. Jäätiin myös seuraamaan muurahaisia, joka paikkaan ehtiviä hanhia ja pelottomia lokkeja. Mummi ihastui lauttarannan vieressä isossa häkissä liitelevään valtavaan upeanväriseen partakorppikotkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti