sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kesän ekat


Tänään syötiin kesän ekat kotimaiset uudet perunat ja raparperit, jotka eilen ostettiin Ukin kanssa Salon torilta. Kasvihuoneessa kasvatettu pikku-Timo maksoi 5 euroa/litra. Perunoista loihdittiin perunasalaattia (perunaa, omenaa, kevätsipulia ja kaprista kermaviili-sinappikastikkeessa) ja raparperi piilotettiin piirakkaan. Lisäksi grillattiin kassleria ja broileria. 

Sitten herkuteltiin koko kymmenen hengen porukalla eli Mummin ja Ukin lisäksi Esikoinen perheineen, Opiskelijatyttö poikakaverin kanssa, Opiskelijapoika ja Juniori. Vähä mitä jäi, pakattiin Opiskelipojan mukaan.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Siellä etelämmässä raparpereja on varmaan nautittu pitempi tovi, mutta meillä vasta alkaa.

      Poista
  2. Katselutuokiossa viivähti tovi jos toinenkin. Onko herkullisempaa näkyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuesän herkut - uudet perunat, savulohi ja raparperi - vievät suomalaisen kielen. Vaikka nyt olikin vähän variointia.

      Poista