torstai 13. kesäkuuta 2013

Tuolimuistoja


Onneksi tämä rötiskö on säilynyt mökillä. Pitääpä kunnostaa. Perinteinen puutarhatuoli, jonka Mummi osti tuoreena aviovaimona kesällä 1980 Askon alennusmyynnistä. Itse asiassa ostin niitä kolme, mutta muut ovat vuosien kuluessa kadonneet. 

Elimme silloin vielä lapsetonta nuoren parin elämää vuokra-asunnossa Helsingin Munkkiniemessä. Pikkuparvekkeellemme tuolit eivät mahtuneet, mutta Ukki oli jo ennen naimisiin menoamme hankkinut Itä-Helsingistä tontin, jolle suunnittelimme omaa taloa. Kolme puutarhatuolia tulisivat uuteen puutarhaamme - suunnitteli nuori vaimo kaukonäköisesti. Ja niin ne palvelivatkin vuosia ensin vuoden päästä valmistuneessa kaupunkikodissamme ja myöhemmin Enäjärven mökillä.

4 kommenttia:

 1. meiltäkin löytyy yksi samanmoinen, kelta-punaraitaiseksi maalattuna. "rötisköstäsi" tulee upea ja se palvelee viel monta vuotta, kun saa hieman ehostusta pintaansa. mut mistä ukille omansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä maalaankin tuolin ja etsin netistä kun skettäin luin että joku nuori puuseppä on uudelleen käsityönä alkanut valmistaa näitä. Tai josko kokeilisi itse?

   Poista
 2. onpas liikuttavan suloinen tuoli - ja hieno tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat esineet kiehtoo vanhetessa- odotapa vielä pari vuotta, niin olet vieläkin kiinnostuneempi.

   Poista