maanantai 24. kesäkuuta 2013

Muistoja padasta


Mökillä on vuosia ollut kukkapatana vanha pesupata, jonka Äitimuori (84v) sai 50-vuotislahjaksi vuonna 1978 Turun siskoltaan Eevalta ja tämän mieheltä Pekalta. Pekka käsistään taitavana oli emaloinut padan sisältä, jotta se kestäisi paremmin kosteutta ja aikaa. 

Pata on ulkoapäin kauniisti ruostunut, mutta sisältä edelleen siisti. Siirtyy varmaan Mummilta seuraavallekin sukupolvelle pelarkuu-padaksi. Kiitos vaan Eeva ja Pekka Turuust!
4 kommenttia:

 1. Samanlainen kukkapata meilläkin, vanhan pikkusaunan edessä.
  Aikanaan toimi saunassa kuumavesikattilana, josta kuupalla äyskäröitiin vedet pesuvateihin. Ja sitten käsillä ylös ja suihkuna alas.

  Ihana tuo teidän juhannusmenu, vedet herahti kielelle. Saa täällä Ranskanmaalla tuoreita, herkullisia vihanneksia, mutta mikään ei voita Suomenmaan uutta perunaa!
  Sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saitpa viestin läpi, kiva! Joopa joo, en viitsi edes ajatella niitä teidän pikkutorien vihannesvalikoimia. Mutta kyllä täälläkin kelpaa kesällä. Ja ehkä syksymmällä päästään sinne herkuttelemaan.

   Poista
 2. Meillä kans kaksi talon vanhaa pataa, toinen navetasta ja toinen saunasta. Isompi, se ehjä, on vesialtaana ja toinen kukkamaassa.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on varmaan lähes joka pihasssa maalla, ja kaikilla oma tarinansa.

   Poista